mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

159 néző, no meg az elsők!

Elkezdődött az új NB I-es bajnokság. Kevesebb csapattal, és a több néző reményében kevesebb tv-s közvetítéssel. Mondjuk ez utóbbi rögtön az első napon megdőlt. Íme néhány rekord az első napról!


Elkezdődött! (fotó:vasasfc.hu)


Az első sárga lap:

Ha lenne ilyen összesítés, biztosan rekordgyanús lenne a magyar futball újkori történelmével, de hamarabb született meg az első gól, mint ahogy kiosztották volna az első sárga lapos figyelmeztetést a 2015/16-os bajnokságban. Erre ugyanis 28 percet kellett „várni”, és a paksi Gévay Zoltán kapta.


Az első kiállítás:
A kétes dicsőség az MTK-ból az Újpestre kerülő Kánoki Kis Dávid nevéhez fűződik. A Vigjnevic által az ország egyik legjobb védőjének nevezett játékos az Újpest-Paks mérkőzés 91. percében kapta meg második sárgalapját, és jutott ezzel a kiállítás sorsára.


Az első gól:
Az NB II-ből bajnokként feljutó Vasas játékosa, Lázok János szerezte a bajnokság első gólját. Mindezt ráadásul 3500 diósgyőri fanatikus előtt tette meg a mérkőzés 14. percében. Más kérdés, hogy a Vasas végül nem nyerte meg a mérkőzést – a helyzetek kihagyása mellett annak is köszönhetően, hogy ezen a meccsen született meg a bajnokság első öngólja is.


Az első öngól:
Szintén Vasas-játékos nevéhez fűződik. Grúz Tamás 2014-ben került a Vasashoz, Grumics beadása ugyan Bacsa háta mögé érkezett, de a vele harcoló védő három lépésről ballal a kapuba sodorta a labdát. Ezzel a góllal kapott ki a Vasas



Az első negatív nézőcsúcs:
Az MLSZ szerint ha kevesebb lesz a tv-közvetítés, több lesz a néző a lelátón. Nos, azt azért megkockáztatjuk, hogy az MTK-Puskás Akadémia összecsapáson se többen, se kevesebben nem lettek volna egy esetleges közvetítéssel, ám az is elképzelhető, hogy már az első fordulóban megszületett a bajnokság negatív nézőcsúcsa: a meccsre a Petőfi rádió tudósítója szerint 159-en váltottak jegyet.



Több nézőt remél az MLSZ Átverés