mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Több nézőt remél az MLSZ

Magyar futball. Kicsit savanyú, kicsit sárga, de a mienk. Olyannak szeretjük – vagy épp szidjuk – amilyen. Ám a tegnap kezdődő bajnokságban komoly változások várhatóak, hiszen mindössze 12 csapattal indul a pontvadászat.

 


A Videoton a bajnokságot, a Ferencváros a Magyar Kupát és a Szuperkupát nyerte meg az előző bajnokságban. A most kezdődő idényben mindkét csapat az aranyéremre hajt (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Az elmúlt bajnokságban két klubvezető, a győri Tarsoly Csaba és a pápai Bíró Péter is előzetes letartoztatásba került, az MLSZ pedig úgy döntött, itt az ideje rendet tenni. A rendcsinálásnak pedig az évek óta adóssághalmot görgető Kecskemét, a Pécs, és az egyik tartozását ki nem egyenlítő Nyíregyháza esett áldozatul. Mivel a Dunaújváros – bár minden rendben volt a csapattal – kiesett, a mostani bajnokság 12 csapattal zajlik majd.

– Önmagában nem az első osztályú bajnokság létszámcsökkentésétől várja az MLSZ a javuló gazdasági és sportszakmai mutatókat, hanem az elmúlt időszak tervszerű, összehangolt intézkedéseinek összességétől – magyarázta a döntés hátterét a mifocink.com-nak Sípos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Így a fokozatosan javuló infrastrukturális háttér hatásától, a támogatási rendszernek köszönhetően a klubok gazdasági megerősödésétől, a szurkolók korábbinál magasabb színvonalú, professzionálisabb kiszolgálásától.

Egy új szabály miatt a most induló bajnokságban több fiatalt és a korábbinál sokkal több hazai nevelésű játékost láthatnak a nézők. Sípos reméli, hogy a mérkőzések így nagyobb érdeklődésre tartanak majd számot, élesebb lesz a versenyhelyzet a klubok játékoskeretein belül és a csapatok között egyaránt.

Az átalakult mezőnytől a játék színvonalának érzékelhető növekedését reméljük, amely az emelkedő nézőszámban is megmutatkozik majd – tette hozzá.

Sok futballszurkoló nevében mi is csak reméljük, hogy az MLSZ terve valóra válik. Legkésőbb egy év múlva kiderül, jó döntés volt-e csökkenteni a létszámot.





Megmenekült a pécsi foci 159 néző, no meg az elsők!