mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egy másik univerzumban is volt egy Vidi-meccs?

Este megfogadtam, hogy nem nézem a játékot, nem nézem a negatívumokat, csupán a száraz tényt veszem figyelembe, azaz azt, hogy a Videoton idegenben nyert a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Aztán ma előbb elolvastam Bernard Casoni majd Juhász Roland nyilatkozatát, és azon gondolkoztam, vajon ugyanazt a meccset néztem-e, amelyiken ők szerepeltek, vagy egy másik dimenzióban is volt egy Vidi-meccs, csak azt én nem láttam?


A Videoton kezdő csapata (fotó:vidi.hu)

Bár azt még senki nem tudta nekem értelmesen, érvekkel alátámasztani, hogy miért kellett szétverni (ismét) egy fehérvári bajnokcsapatot, immár nem is ez a lényeg. Bernard Casoni keze alatt új csapat formálódik. Hogy ennek a csapatnak mennyi esélye lesz megvédeni bajnoki címét, az majd kiderül, én azért erre a fehérvári szurkolók helyében nem fogadnék nagy pénzzel.

De alakuljon bármennyire is az aktuális magyar bajnok kerete, legyen bármilyen is a magyar bajnokság helyzete, még mindig úgy gondolom, hogy a félamatör wales-i bajnokság első helyezettje nem szabad, hogy gondot jelentsen.

Mondom, nem csak a Videotonra értem ezt, hanem bármelyik olyan magyar csapatra, amelyik megnyeri a bajnokságot. Mert tegnap azért láthattuk, a wales-i bajnok lényegében egy olyan brigád, mint bármelyik, megyei csapat itthon.  Lehet, én vagyok még mindig túl szentimentalista a magyar futballal kapcsolatban, de azt gondolom, hogy a hét magyar válogatottal felálló Videotonnak simán el kellett volna intéznie a walesi bajnokot, erre…

Erre lényegében láttunk egy teljesen értékelhetetlen produkciót egy valóban lelkes, de full amatőr csapat ellen.

A Videoton játékosainak passza fele ellenfélhez ment, mindössze négy alkalommal találták el a kaput, sikerült hat szögletet rúgniuk viszont – figyelem, beszédes adat - tizennyolcszor csak szabálytalanul tudták megállítani az ellenfelet. Lényegében az egész meccsen egy futballra emlékeztető momentum volt, Gyurcsó gólja.



Az egyetlen futballra emlékeztető mozdulat (fotó:vidi.hu)


Nem kell szépíteni: szenvedett a Videoton
Ami egyébként előfordul más csapatokkal is, de…

Egy ilyen meccs után az új edző azt meri nyilatkozni, hogy az első félidőben jól játszott a csapat, a kapitány, Juhász Roland szerint pedig kifejezetten jól muzsikáltak.

Na ne már!

Ha ez valóban úgy volt, ahogy a fehérváriak mondják, akkor biztos vagyok abban, hogy létezik egy párhuzamos univerzum, és ott is volt egy Vidi-meccs, csak azt nem láttuk.

Juhász Roland mondatához pedig csak az egyik kommentezőt tudnám idézni: ez csak play back volt és sírt a labda!

Mindennek ellenére a Videoton valószínűleg továbbjut – még akkor is ezt gondolom, ha az ellenfél játékosai már most nagyon fogadkoznak – de az biztos, hogy a következő körben ennél sokkal több kell.


Játékban is, hozzáállásban is.
És szerénységben is!

 



Így semmilyen koncepció nem valósulhat meg a Puskás Akadémiánál Puhl: Ma hiányzik az egyéniség!