mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

MLSZ: Valóban tájékoztattuk az UEFA-t, de…

Mint arról korábban beszámoltunk, az ultrasliberi.hu cikke szerint az MLSZ tájékoztatta az UEFA-t arról, hogy egyes magyar szurkolók nem az MLSZ-en keresztül váltottak jegyet a hétvégi Finnország-Magyarország mérkőzésre, így nem is a magyar szektorból nézik majd a meccset, a finnek pedig ezek után elvették a magyar zászlókat és sálakat a szurkolóktól. Természetesen megkérdeztük a Magyar Labdarúgó Szövetséget is az esetről.



- Már az említett cikk elején van egy ténybeli tévedés, hiszen Finnországban nem volt semleges szektor, csak vendég és hazai – mondta el a mifocink.com megkeresésére Varga Sándor, az MLSZ sajtóközpontjának munkatársa. – Nagyon fontos tudni, hogy mindenért, ami a vendégszektorban történik, a vendégcsapat és a vendég szövetség a felelős. Tehát ha esetünkben a magyar szektorban rendbontás történt volna, azért az MLSZ felelne. Tudtuk, hogy egyes szurkolók kikerülve az MLSZ-t, Finnországban vásároltak jegyet, és ahogy az kötelességünk is, ezt jeleztük az UEFA-nak. A szövetség viszont nem kért olyat sem az UEFA-tól, sem a finn szövetségtől, hogy ezektől a szurkolóktól vegyék el a zászlókat vagy sálakat. Erről a finn szövetség döntött azért, hogy bármilyen rendbontásnak elején vegye. Hozzá kell tenni, én ennek ellenére is láttam magyar zászlót a hazai szektorban is.


 


 

A szövetség tájékoztatása szerint tehát csak a nemzetközi szabályok szerint járt el, amikor tájékoztatta az UEFA-t, de semmit nem kért a nemzetközi szövetségtől. Hozzá kell tenni, a szurkolók így is üzentek az MLSZ-nek, sőt, a finn drukkerek kérésére becsempésztek egy olyan drapériát a stadionba, amelyen a finn szövetséget gyalázzak a drukkerek.



Elkobozták a magyar zászlókat és sálakat Helsinkiben - állítólag az MLSZ kérésére Most akkor van jó utánpótlásunk, vagy nincs?