mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Elkobozták a magyar zászlókat és sálakat Helsinkiben - állítólag az MLSZ kérésére

Meghökkentő beszámolót közölt az ultrasliberi.hu. A cikk szerint Finnországban a magyar szurkolóktól elvették a magyar zászlókat és sálakat, állítólag azért, mert a Magyar Labdarúgó Szövetségnek sikerült kibuliznia az UEFA-nál, hogy a semleges szektorba ne ülhessenek be szabadon a magyarok.

 magyarfinn2


A magyar labdarúgó válogatott szombati, Finnország elleni EB-selejtező meccsére a magyar szurkolók  nem a vendégszektorba vettek jegyet, hanem a semlegesbe. Ennek oka az volt, hogy az MLSZ a neki kiutalt magyar jegyeket csak azoknak volt hajlandó eladni, akik rendelkeznek arcképpel ellátott szurkolói kártyával.

Mivel ezek ellen a túlzott, megalázó biztonsági intézkedések ellen általános tiltakozás mutatkozik, így a magyar szurkolók nem vettek vendégjegyet az MLSZ-től, hanem kint Helsinkiben, a helyi magyarok, illetve a finn szövetség segítségével a semleges szektort célozták meg, így kikerülve az MLSZ “kártyajátékát”.

A rövid beszámolók szerint a jegyeket sikeresen megkapták a kiutazott magyar szurkolók, ugyanakkor az eddigi információk szerint az MLSZ az UEFA-hoz fordult segítségért, aminek az lett a vége, hogy a magyaroknak megtiltották, hogy a semleges szektorba magyar zászlókat, sálakat vigyenek magukkal.

magyarfinn1

A szatyrokban elkobzott magyar sálak és zászlók láthatóak, mindez az MLSZ kérésére

 

 

 



A szurkolók szerint Bogdán kezdő lehet Liverpoolban MLSZ: Valóban tájékoztattuk az UEFA-t, de…