mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nem csak az NB I-es tagságot, de a stadionrekonstrukciós pénzeket is bukhatják a licencel nem rendelkező csapatok

Mint azt korábban megírtuk, a négy, licencel nem rendelkező csapat – Pécs, Nyíregyháza, Pápa, Kecskemét majd 4 milliárd forintot kap a stadionrekonstrukciós programban. A mifocink.com megkérdezte erről az MLSZ-t, és kiderült, elképzelhető, hogy a csapatok az NB I-es tagságuk mellett a stadionrekonstrukciós pénzeket - vagy azoknak egy részét - is elveszítik.

Kecskemétre a stadion felújítás mellett új atlétikai pályát is terveztek (fotó:kecskemetite.hu)

 

Pápára 800 millió, Pécsre 1 milliárd, Kecskemétre mindennel (tehát egy atlétiaki pályával együtt) 1 milliárd 150 millió, Nyíregyházára 1 milliárd forint kerülne a stadionrekonstrukciós progmnak köszönhetően. Jelenlegi állás szerint mind a négy klub az NB III-ig zuhan, de Pápán a polgármester már megpedzette, elképzelhető, hogy ők inkább a megye III-ből építenék fől futballjukat.

Adódik tehát a kérdés, hogy az NB III-ba – vagy a megye III-ba – kell-e ilyen pénzeket ölni. Olyannyira adódott a kérdés, hogy fel is tettük azt az MLSZ-nek.
- Jelen pillanatban azt vizsgáljuk, hogy milyen kiegészítéseket és változtatásokat kell eszközölni a programban, elsősorban sportszakmai szempontból - mondta a mifocink.com megkeresésére Sípos Jeno, az MLSZ szóvívője.

Hogy ez pontosan mit jelent?
Nos, a kiegészítés, de főleg a változtatás szó arra utal, hogy a klubok az NB I-es tagságuk mellett az új stadionjukat is bukhatják.





Tragédia: öngyilkos lett a korábbi NB I-es edző Az MTK-szurkolók üzentek: Nem akarnak zsidózó kapust!