mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amikor a játékosok közti ellentét kikerült az öltözőből…

A Puskás Akadémia csapata tegnap hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Nyíregyházától. A mérkőzés után a csapat facebook oldalán az egyik szurkoló kritizálta Lencse Lászlót – akinek édesapja visszaszólt a szurkolónak úgy, hogy közben másra mutogatott, bizonyítvány, hogy a klubnál egyre nő a fiatal, saját nevelésű játékosok, és az idősebb, egyesek által „ zsoldosnak” nevezett játékosok között.

 

 

Bevallom, én szeretem Lencse László játékát, magyar szinte jó támadónak tartom.
Sőt, azt is vallom, hogy nagy részben neki köszönheti a Puskás Akadémia, hogy tavaly első osztályú maradt.

Ám azt is gondolom, hogy legyen bármilyen jó játékos is valaki, a szurkolónak nem szólhat vissza. Mert ő a szurkolóért van, nem pedig a szurkoló van érte.

Tegnap, a mérkőzés után az egyik szurkoló azt írta a csapat fb-oldalára, hogy Lencsét, már a 20. percben le kellett volna cserélni, mire a támadó édesapja visszakérdezett, hogy „miért, a fiatalokat nem?”

Mindez alátámasztja azon információinkat, miszerint egyre nagyobb a feszültség az öltőzőben a saját nevelésű játékosok, és a sokak által csak „zsoldosnak” nevezett játékosok között.
Az ok pedig nem is lehet más, mint a pénz.

Merthogy a fiatal, saját nevelésű játékosok sokkal kevesebbet keresnek, mint a „zsoldosok”.

Persze, tudjuk, ez a világ minden részén így van, csakhogy a Puskás Akadémiánál mindig hangsúlyozzák, hogy ők bizony utánpótlás-nevelő egyesület.  És egy ilyen utánpótlás-nevelő egyesületnél igen furcsán néz ki, hogy valaki több millió forintot keres havonta.

Ráadásul a Puskás Akadémia egyike azon csapatoknak, akiknek idén már tök mindegy, mi lesz az eredmény, sem középmezőny elejét nem éri el a csapat, sem a kiesés nem fenyegeti. Cél és tét nélkül futballoznak a játékosok, amolyan minden mindegy alapon.

És az ilyen helyzetekben egyre többekben felvetődik a kérdés: miért kellenek a milliókat kereső játékosok.

Persze, tudjuk, hogy ez is így van a világ szinte összes csapatánál, csak az már gondod okozhat, hogy az öltőzői konfliktus kikerül az öltözőből.

Az már összezavarhatja a fejeket.

Hogy mást ne mondjunk, tegnap például a saját nevelésű Tarr Zsolt utolsó utáni percben fejelt öngóljával kapott ki a Puskás Akadémia.  



Pofátlanság a Mianmar elleni felkészülési mérkőzést összehasonlítani a portugálok elleni Eb-meccsel A Sportújságíró Szövetség elnökét nem engedték be a Puskás Akadémia meccsére