mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tudják ki a Haladás vezetőedzője? Szentes Lázár

Tiszta vicc, ami a Haladásnál edzőváltás terén történik. Azt bizonyítja, hogy profinak nevezett futballunkban még mindig az „uram-bátyám mostantól én vagyok a főnök” felkiáltással történik minden. Azaz vagy történik, vagy nem.

 

 

Bár Szentes Lázár hétfőn lemondott, már aznap délután kiderült, hivatalosan ő marad az edző, merthogy azok, akik tulajdonosnak mondták magukat, nem is tulajdonosok. Pontosabban a cégbíróság nem jegyzete be az új tulajdonost, mert azok nem teljesítettek minden feltételt.

Nem tört ki pánik, Szombathelyen mindenkit nyugalomra intettek, mondván, szerdára rend lesz.
Aztán csütörtökre.
Aztán péntekre.

Nem lett rend…

Mint azt a Rangadó.hu megírta, a Szombathelyi Cégbíróság csütörtökön elutasította a Haladás csapatát működtető gazdasági társasággal kapcsolatos tulajdoni hányad-változás bejegyzését, ugyanis az ügyvezető nem igazolta a többségi tulajdonossá előlépni szándékozó tulajdonosok tőkeemelését. Ezért elmaradt a péntekre tervezett újabb rendkívüli taggyűlés, amelynek témája az edzőváltás lett volna.

Azaz hivatalosan még mindig Szentes Lázár a szombathelyiek vezetőedzője.

És mit gondolnak, mi mindennek az oka?
Természetesen a pénz.

A Halmill Kft. és a Haladás Marketing Kft. vállalta a március 27-i taggyűlésen, hogy törzstőkét emel, a város nem. Előbbi kettőnek legkésőbb hétfőig kell befizetnie a rá eső összeget. Nos, a Halmill már teljesítette a befizetést, a Marketing Kft. viszont ma csak az összeg felét utalta el – mondta Tóth Miklós ügyvezető a Haladás weblaján.

Valóban így történt, hétfőn viszont a fennmaradó részt is átutaljuk – jelezte Séllei Árpád, a Haladás Marketing Kft. ügyvezetője.

Egy hét alatt nem tudták, csak a fél pénzt elutalni.
Sőt, mondok jobbat.
Nagyjából egy hónapja tudva lévő a tulajdonosváltás.
Azóta nem sikerült elutalni a pénzt.

Sallói István a héten azt mondta nekem, a licencszabályzat ma úgy működik, hogy a tulajdonos azt mondja, majd betesz 2-300 milliót a csapatba.
Aztán vagy beteszi, vagy nem.
És ezt senki nem ellenőrzi.

Na, pontosan így történt ez Szombathelyen.
Nem tették be időben a pénzt, mert senki nem gondolta, hogy egyszer még valaki ellenőrizni fogja.
Valaki, akit nem az MLSZ küldött.

 



Valaki hazudik A hokiban miért megy az, ami a futballban nem?