mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Valaki hazudik

Sajnos, nem tudom másképp kifejezni magam. Pápán valaki hazudik. Vagy Szűcs Lajos csapatkapitány, vagy Lengyel Ferenc, a csapat volt edzője. Mi nem döntünk, csak tényeket közlünk.


Korábban már kifejtettem a véleményemet arról, ami Pápán edzőváltás címszó alatt folyt. Lengyel Ferencnek mennie kellett, mert elmondta az igazságot, persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az eredmények sem jöttek.

Csakhogy Lengyel menesztése után megszólalt Szűcs Lajos csapatkapitány, aki a következőket nyilatkozta a Nemzeti Sportnak:

"Nem volt túl kellemes szituáció, de csapatkapitányként vállalnom kell az ilyesmit. Egyre rosszabbul szerepeltünk, s az MTK elleni meccs után Lengyel Ferenc behívott magához egy másik játékostársammal együtt. Arra volt kíváncsi, mit gondol róla a csapat. Kijelentette, adott esetben felajánlja a lemondását. Arra kért, csináljunk afféle közvélemény-kutatást a társaim között. Mondom, fura szituáció volt, jobb híján azt találtuk ki, hogy szavazunk. Így is történt. Huszonöt futballista volt az öltözőben, amikor feltettük a kérdést, akarunk-e továbbra is együtt dolgozni az edzővel. Huszonegyen nem akartak, hárman folytatták volna a közös munkát, egy fiú pedig tartózkodott. Úgy voltunk vele, ezt azért mégsem mondhatjuk meg Lengyel Ferencnek, végül az egyik vezető beszélt neki a szavazásról."

Igen ám, de Lengyel Ferenc teljesen másképp emlékszik a történtekre, sőt, a leváltott vezetőedző szerint Szűcs és egy másik játékos már a téli felkészülés alatt megpróbálta őt megfúrni Bíró Péternél.

"Az MTK elleni meccset követően valóban behívattam magamhoz Szűcs Lajost és még egy labdarúgót azzal az indokkal, hogy fontos mérkőzések előtt állunk, mondják el, mit éreznek gondnak, miben tudunk mi, edzők segíteni az előrelépés érdekében. Ezt követte egy monológ, és abból az derült ki, tulajdonképpen minden rossz, amit addig a szakmai stáb csinált. Közöltem, ennyi erővel le is mondhatnánk, majd egyórai beszélgetést követően úgy váltunk el egymástól, hogy próbálunk az edzések felépítésén változtatni. Többek között kevesebb taktikai gyakorlás lesz, jobban figyelünk a frissítésre, de a játékosok is megbeszélik az öltözőben, miben tudnak változni. És hogy lett ebből bizalmi szavazás? Nos, ezt mindenkinek a fantáziájára bízom. Minden öltözőben vannak hangadók. Egy fiatal játékos vagy éppen az a labdarúgó, akit esetleg én igazoltam a klubhoz, aligha kezdeményez hasonlót. Azt tudom, hogy játékos koromban voltam csapatkapitány, játszottam sikeres és kevesebb eredményt elérő edzők keze alatt is, de odáig egyszer sem jutottunk el, hogy szavazzunk a szakvezető személyéről. Még február végén ugyanaz a két labdarúgó, aki most nálam járt az öltözőben, hasonló témakörben beszélt a tulajdonossal, aki ezt elmondta nekem, és teljes mellszélességgel kiállt mellettem" – mondta Lengyel, szintén a Nemzeti Sportban.

Na már most.
Ez annyira ellentmondó két nyilatkozat, mintha az egyikük azt mondaná valamire, hogy fehér, a másikuk meg azt, hogy fekete. Itt nem arról van szó, hogy egyes részletekben másképp emlékeznek a felek.

Itt arról van szó….
…hogy valaki hazudik Pápán.

És ez még sötétebbé teszi azt, ami Pápán történik.

 

 



Saját 10 évét hazudtolja meg az MLSZ, amikor azt mondja, hogy Tarsoly Csaba nem is tulajdonosa a Győrnek Tudják ki a Haladás vezetőedzője? Szentes Lázár