mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Saját 10 évét hazudtolja meg az MLSZ, amikor azt mondja, hogy Tarsoly Csaba nem is tulajdonosa a Győrnek

Nem tudom mi lesz a győri foci jövője – ha lesz-e egyáltalán - , és Isten látja lelkem, nem kívánok nekik semmi rosszat, mert nem a játékosok tehetnek a kialakult helyzetről, de tény, hogy egy „futballfejlett”, nyugati országban már a Győr rég nem játszana bajnoki meccset. Az MLSZ azzal védekezett, azért nem tudnak tenni semmit, mert Tarsoly Csaba hivatalosan nem is tulajdonosa a csapatnak. Most megmutatjuk, hogy ugyanez az MLSZ hányszor gondolta ezt másképp, azaz hányszor kezelte hivatalosan is tulajdonosként Tarsoly Csabát.


Tarsolyt évekig tulajdonosnak tekintette az MLSZ - csak most nem teszi ezt

 

„Az ETO tulajdonosai között nem szerepel Tarsoly Csaba neve, a labdarúgócsapatot ugyanis a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., valamint a Quaestor Invest Kft. működteti, így nincs eljárási kötelezettsége a szövetségnek. A licencengedélyt tekintve tehát nincs veszélyben az ETO, a csapat befejezheti a bajnokságot.” – válaszolta az MLSZ az nso.hu kérdésére még márciusban.


Nos, mi már akkor jeleztük, ez igencsak érdekes, hiszen Tarsoly Csaba azért erősen gyakorolta a tulajdonosi jogokat. Most viszont megnéztük, az MLSZ hány alkalommal ismerte el hivatalosan is tulajdonosnak azt a Tarsolyt, akik szerintük most mégsem tulajdonos.


„A Győri ETO FC tulajdonosa, Tarsoly Csaba Klement Istvánt bízta meg a csapa vezetőedzői feladatainak ellátásával. Klement István január 1-től irányítja majd a zöld-fehér együttest, szerződése meghatározatlan időre szól.”adta hírül a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos weblapja 2006 december 21.-én.

Mindenkinek figyelmébe ajánlom a „Győri ETO FC tulajdonosa, Tarsoly Csaba” mondatösszetételt.
Úgy látszik, akkor tulajdonos volt az MLSZ szemében Tarsoly.

Persze, ennél komolyabb tulajdonosi „elismerést” is kapott a szövetségtől Tarsoly, hogy mást ne mondjunk, 2007-ben a tulajdonosi tanácsba is beválasztották.
„Az MLSZ Elnöksége létrehozta a Tulajdonosok Tanácsát. A Tulajdonosok Tanácsában az MLSZ Elnöksége minden NBI- es sportszervezet részéről a sportszervezet legfőbb szerve által meghatározott egy-egy főt delegálja. Az MLSZ Elnöksége megbízza dr. Kovács Péter, Szima Gábor, Tarsoly Csaba, George F. Hemingway, Nagy Ferenc, Jámbor János urakat, valamint az ML SZ Főtitkárát, hogy a Tulajdonosok Tanácsának SZMSZ-ét dolgozzák ki”olvasható az MLSZ 2007-es hivatalos értesítőjében.


 
De még ennél is van feljebb. A szövetség 2009-es hivatalos értesítője szerint ugyanis…
„Az MLSZ „Magyar Labdarúgásért Érdemérem kitüntetés” ARANY fokozatát adományozta: Tarsoly Csaba úrnak a Győri ETO FC Kft. tulajdonosának”  ( ez ide kattintva a dokumentum 21.oldalán olvasható)

 De még mindig nincs vége.
Az MLSZ ugyanis 2011-ben az „Év tulajdonosának” választotta Tarsoly Csabát, és ezért a „Labdarúgásért-díjat” adományozta nekik. (ez ide kattintva a dokumentum 21. oldalán olvasható)

Nos, látjuk, az, amit az MLSZ mond – finoman szólva nem igaz.

Persze, az is lehet, hogy az elmúlt majd tíz évben olyan embert tekintettek győri tulajdonosnak, olyan embert kezeltek győri tulajdonosnak, olyan embert választottak be a tulajdonosok tanácsába, olyan embert tüntettek ki, mint tulajdonost, aki egyénként nem is tulajdonos.

Ha ez így van, akkor az még nagyobb hiba, mint a mostani „töketlenkedés”.

 

  


 

 

 



Itt a pozitív példa: a Kecskemét ingyenes szurkolói buszt szervez az idegenbeli meccsekre Valaki hazudik