mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Itt a pozitív példa: a Kecskemét ingyenes szurkolói buszt szervez az idegenbeli meccsekre

Bár sokszor éles hangon szólok a magyar futballról, időről időre észreveszek pozitív dolgokat is. Olyan pozitív dolgokat, amelyek a szurkolók érdekeit szolgálják, amelyek azt bizonyítják, hogy vannak klubok, akiknek fontos, hogy a drukkerek jól érezzék magukat, eljussanak kedvenceik idegenbeli meccsére. Ilyen pozitív példa a kecskeméti is, ahol ingyenes buszjáratot indítottak a drukkereknek Nyíregyházára.

A szurkolók idegenben is "pacsizhatnak" kedvenceikkel (fotó:kecskemetite.hu)

 

Bátran állíthatjuk, hogy a Kecskemét az NB I egyik kellemes meglepetése. Pedig a kezdet nem volt ilyen csodás, a csapat a 4. és az 5. forduló után is az utolsó, 16. helyen állt. Akkor többen kijelentették, a csapat kiesik az NB I-ből.

Nos, nekik üzenjük, hogy a Kecskemét nem esik ki az NB I-ből, sőt jelenlegi hatodik helyével, és még inkább a mutatott játékkal az élvonal egyik kellemes meglepetése.

Az viszont nem meglepő, hogy egyre több szurkoló szeretné a helyszínen biztatni a csapatot – és nem csak hazai pályán, hanem idegenben is.  A klub pedig mindent megtesz, hogy ezt meg is tegyék.

Múlt héten, apró betűvel szedve találtam meg az MLSZ weblapján, hogy a klub egy ingyenes szurkolói buszt indít a csapat Nyíregyháza elleni mérkőzésre. Ennek hátterét próbáltuk kideríteni.

Kecskeméten már hagyomány, hogy megpróbálunk segíteni a szurkolóknak, hogy eljussanak az idegenbeli meccsekre is. Így volt ez már egyébként az NB II-ben is. Rózsa Pál tulajdonos nagy figyelmet fordít arra, hogy a drukkerek jól érezzék magukat, ezért az is hagyomány, hogy egy ingyenes szurkolói buszt indítunk az idegenbeli meccsekre. Nyilvánvaló, hogy ez függ a csapat játékától és eredményességétől is, hiszen amikor rosszabbul teljesítenek a fiúk, az érdeklődés is megcsappan. Úgy gondolom, most a szurkolóknak nem lehet panaszuk, így az sem véletlen, hogy elég gyorsan megtelt a busz, amire érkezési sorrendben lehetett jelentkezni. Azt is el kell mondani, hogy ezeknek a drukkereknek nemcsak az út – a Kecskemét-Nyíregyháza távolság az útvonaltervező szerint egyébként 315 kilométer (szerk) -  volt ingyenes, hanem a meccsre is ingyen kaptak belépőt.  Így szeretnénk egy kicsit meghálálni a szurkolók szeretetét. Reméljük, egyre nagyobb igény lesz az ilyen segítségre, mert ez azt jelentené, hogy a csapat továbbra is jól teljesít – mondta a mifocink.com megkeresésére Sallói István, a Kecskemét klubigazgatója.

A Kecskemét egyébként öt idegenbeli mérkőzéssel zárja a bajnokságot, a mifocink.com megtudta, hogy a következő két idegenbeli meccsre – az MTK és a Honvéd elleni budapesti összecsapásra – már biztosan indít ingyenes buszt.

Mi pedig csak annyit tennék hozzá: tisztelt klubvezetők, itt a pozitív példa, lehet utánozni!



Megúszhatja az életfogytiglant a emberölésben bűnsegédként közreműködő volt NB I-es futballista Saját 10 évét hazudtolja meg az MLSZ, amikor azt mondja, hogy Tarsoly Csaba nem is tulajdonosa a Győrnek