mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szombathelyi bohózat

Szentes Lázár tegnap önként lemondott – bár igazán nem is volt más esélye. Ám Szentes Lázár – legalábbis egyelőre – mégis a Haladás edzője maradt, mert azok, akik magukat tulajdonosoknak mondták, hivatalosan nem is tulajdonosok. Hogyan lehetséges ez? Nos, itt egy újabb magyar futball-abszurd.

Szentest nem tudják leváltani, bár azt nehezen hisszük, hogy edzést is fog tartani (fotó: haladasfc/nyugat.hu)

 

Szóval Szentes Lázár tegnap kora délután bejelentette, hogy közös megegyezéssel távozik. Ezután este 18 órakor összeült a taggyűlés – ahol kiderült, Szentes nemhogy távozni nem tud hivatalosan, de új edzőt sem kereshet a klub.

Merthogy az a tulajdonos, aki magát tulajdonosnak hiszi, sőt, a tulajdonosi jogokat gyakorolja, nem is tulajdonos.

Hogy nem értik mi van?

Nos. a Haladás nemrégiben tulajdonosváltáson, pontosabban változáson esett át, így a Halmai Gábor és Illés Béla fémjelezte Halmill kft szerzett többségi tulajdont. Csakhogy ahogy az már csak a magyar futballban lenni szokott, ezt így maguk között lebeszélték az érintettek, és azt hitték, ezzel minden el is van intézve. A problémát pedig ez okozza.

A Rangadó.hu információja szerint a Haladás csapatát működtető gazdasági társaságnál senkinek nem tűnt fel, hogy mivel egy kérdésről elfelejtettek szavazni a legutóbbi taggyűlésen, a társasági szerződés módosítására nem került sor, vagyis a cégbíróságon nem jegyezték be a Halmill Kft-t új többségi tulajdonosként. A többségi tulajdonos így továbbra is az önkormányzat, amelynek képviseltében Koczka Tibor alpolgármester ugyan jelen volt a hétfő délutáni rendkívüli taggyűlésen, de nem rendelkezett közgyűlési felhatalmazással, úgyhogy nem tudta megszavazni az új vezetőedző személyét, sőt Szentes Lázár menesztését sem. A taggyűlés pénzügyi kérdésekben 30 millió alatt hozhat önállóan is döntést, ezért Szentes Lázár pénzbüntetéséről tudtak szavazni. Az egyik résztulajdonos, Séllei Árpád egyhavi pénzbüntetést javasolt a távozó (?) edzőnek, de ezt Koczka Tibor asszisztálásával 300 ezerre mérsékelték, amit le kell vonni a júniusig neki járó fizetéséből.

Ha valakinek mindez nem lenne elég a szombathelyi káoszhoz, hozzátesszük, a szurkolók hülyítése tovább folyik. Merthogy a klub weblapja egyetlen szóval sem említi ezt a „kis gikszert”, sőt, arról adnak hírt, hogy a tulajdonosi taggyűlés felhatalmazta Tóth Miklóst, hogy tárgyaljon a jelöltekkel.

Nos, erre mondjon valaki valami okosat.



Magyar futball 2015 tavaszán… Sallói vagy vak, vagy…