mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

NB II: milyen nehézségek várnak a feljutásért harcolókra a hétvégén?

A 22. fordulójához érkezett az NB II, és a legizgalmasabb kérdések, amelyek a feljutásról szólnak, még mindig ugyanolyan nyitottak, mint eddig voltak. Nem szabad elfelejteni, ha az élvonalbeli gárdák közül a bajba került Győr és a Pápa nem kap indulási jogot jövőre az NB I-be, azok után, hogy mindkét említett bennmaradást érő helyen végez majd (ez ugye a győriek esetében egyértelműen így lesz), akkor akkor a következő lesz a helyzet.

Elsőként a legjobb, fel nem jutott csapat élhet a előrelépés jogával, utána a legjobb kieső. Ha így még nem alakul ki az NB I jövő évi mezőnye (mert a másodosztályt választják), akkor utána a második legjobb, fel nem jutott egylet következik, majd a második kieső.

De nézzük, milyen feladatok várnak az NB II-ben a feljutásért harcoló csapatokra.

 
Ness Hungary NB II, 23. forduló
2015.04.10., péntek
Soroksár - Mezőkövesd 15.30

A Soroksár, helyezése ellenére, masszív, jól összerakott csapat, vannak olyan spílerei, akik bármikor képesek meccseket eldönteni. Az eddig 40 pontot gyűjtött, 4. helyen álló Mezőkövesd viszont a legeredményesebb támadósorral rendelkezik. A vendégeknek muszáj nyerniük, így támadniuk, ez viszont kedvezhet a jól kontrázó hazaiaknak.

 

2015.04.11., szombat
Békéscsaba - Ajka 16.30

Ha nem nyer a Csaba, nem is érdemli meg a feljutást. A történet ennyire egyszerű. A lilák viszont kevés gólt lőttek eddig, de így is megverték nemrég a jelenlegi éllovas Vasast, amelyik csapattal szemben csak 1 pont a hátrányuk. Az Ajka a bennmaradásért küzd, de az feltételezhető, hogy nem ezen a meccsen szerzi meg a szükséges pontokat.

 

 

fotó: vasassc.hu

 

SZTK-Erima – Vasas 16.30

A Vasast már akkor elkönyvelte mindenki biztos feljutónak, amikor a Jámbor-Vancsa páros kezébe került az irányítás. A piros-kékek viszont szenvednek a gyengébbnek gondolt csapatok ellen, a rangadóikból (leszámítva a csabai zakót), viszont aránylag jól jöttek ki eddig. Viszont nem elég a kiemelt meccseken jól szerepelni, mert az kevés az NB I-be kerüléshez. Az angyalföldieknek két rangadójuk volt az elmúlt napokban. Csabán zakó lett a vége, a Szolnokot sziporkázva verték. Ha az utóbbi arcát mutatja a gárda, megszerzi a nagyon fontos pontokat, ha nem...

 

Szeged - Gyirmót FC Győr 16.30


Papíron a harmadik Gyirmótnak lesz a legnehezebb dolga a hétvégén. A nagy négyes után a Szeged az egyik legjobb csapat, viszont kevés gólt lőtt eddig. A kisalföldiek viszont keveset kaptak, így lehet, csak egy gólt dönt a meccsen. Ha nem is így lesz, az kijelenthető, amelyik gárda megszerzi az első találatot, az hatalmas lépést tesz a győzelem felé.



Tippek és megérzések a derbi árnyékában. Mi várható az NB I 2.3 fordulójától? Angol menedzseriroda szerint Bekő Balázs lesz a DVTK vezetőedzője