mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tippek és megérzések a derbi árnyékában. Mi várható az NB I 2.3 fordulójától?

Dübörög tovább az NB I, méghozzá a 23. fordulóval. A legtöbb szó manapság a derbiről esik, de nagyon sok más, fontos kérdésre is választ kaphatunk majd.

2015.04.10., péntek
Kecskeméti TE - DVSC-Teva 19.00

Azt is írhatnánk, hogy a dobogóért csatáznak majd a felek, hiszen a Loki a harmadik, míg a KTE a negyedik helyen van, de ez a bajnokság második feléhez tartozó eredménysorok figyelembevételével jelenthető ki. Így viszont arra kell következtetnünk, hogy éles, akár sok góllal tarkított mérkőzés kerekedhet ma este.


2015.04.11., szombat
Dunaújváros - MTK Budapest 14.00

Ez az a meccs, amelyen a kék-fehérek főbérlője, a teljes Honvéd (és a vörös-feketék szimpatizánsai is) a városi riválisnak szurkolnak, szokásukkal ellentétben, a többi, kiesés elől menekülő gárdával és drukkereivel együtt. Artner Tamás kinevezése óta eredményesebb arcát mutatja a hazai csapat, ha sikeres lesz a dobogóért harcoló fővárosiak ellen is, az iránymutató lehet majd a bennmaradásért vívott csatában.


Budapest Honvéd - DVTK 16.00

A kispestiek a legutóbbi három meccsükön öt pontot szereztek, ráadásul az előző fordulóban, brutálisan hosszú idő után, újra győzni tudtak. A miskolciak hullámvölgyben vannak, már alig maradt esélyük a nemzetközi szereplésre. Azt gondoljuk, hogy a két gárda folytatja sorozatát.


Paksi FC - PMFC-MATIAS 18.30

Robert Jarni téli kinevezése óta új arculata van a Pécsnek, ráadásul sokkal gyorsabban is játszanak a vendégek. A tolnaiak viszont mindenféle eredménykényszer nélkül játszanak a tavasszal, talán ennek is köszönhető, hogy vesztett, reménytelen helyzetből is sorra húzzák be a meccseiket.


Lombard Pápa - Puskás Akadémia FC 18.30

Tulajdonosa önfeljelentése miatt is bajban van a Lombard, míg a felcsútiaknál a kiemelkedő körülmények miatt nagy a nyugalom. A hazaiak, ha nem szerzik meg a három pontot, még nagyobb slamasztikába kerülnek, a Benczés-csapat viszont várhat a kontrákra, és ebben a műfajban az egyik legjobb.


Győri ETO - Nyíregyháza Spartacus 18.30

A Győrről mindenki tudja, milyen helyzetben van, játékosai ingyen, a becsületükért futballoznak. Az mindenféleképpen motiválhatja a kisalföldi játékosokat, hogy muszáj úgy játszaniuk, hogy értékesíteni tudják magukat a nyáron. A Szparit már mindenki elkönyvelte úgy, hogy már biztosan nem esik ki, ám a múltkori zakó miatt mégsem nyugodhatnak meg a nyírségiek. Pláne így lenne, ha ezúttal sem szereznének pontot.


2015.04.12., vasárnap
Ferencvárosi TC - Újpest FC 16.30

Az ilyen típusú mérkőzésekre használja a szakzsargon az országos egyes kifejezést. Nem véletlenül. Az FTC szárnyal, az Újpest gödörben van, igen hosszú idő óta. Minden emberi jóslat szerint a hazaiaké lesz a három pont. A Doll-csapat így újabb erőteljes lépést tehet majd afelé, hogy a dobogón zárja a bajnokságot. A kérdés csak az, hogy a második vagy a harmadik helyen végez-e a Fradi.


Videoton FC - Szombathelyi Haladás 18.30

Ha a Fradi-Újpest országos egyes, akkor mit lehet mondani erről a párosításról... A mérkőzésre nem mennek be az ultrák (akárcsak a derbire), a hazai fanatikusok együtt buzdítják majd a kedvenceket, a (volt) szektoraik mögötti utcafrontról. A Vidi újabb jelentős lépést tesz majd az aranyérem megszerzése felé.





Ej, ha Stadler József mostanában vágott volna bele a futballba... NB II: milyen nehézségek várnak a feljutásért harcolókra a hétvégén?