mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kovács Zoltán: Nem vagyok sem megsértődve, sem megbántva, de nagyon féltem a klubot

Derült égből villámcsapásként jött a hír: Kovács Zoltán már nem sportigazgató Újpesten. A hivatalos információ szerint nem egyeztek Kovács és a tulajdonos elképzelései. Elsőként a mifocink.com-nak szólalt meg Kovács Zoltán.

Kovács Zoltán sportvezetőként harmadszor kénytelen távozni Újpestről

Mintha a történelem ismételné önmagát.
Kovács Zoltánt immár harmadszor küldik el Újpestről olyan emberek, akiknek tizedannyi kötödésük sincs a klubhoz, mint neki. Merthogy senkinek ne legyen semmilyen kétsége afelől, hogy a hivatalosan kiadott közlemény - klubunk a mai nappal közös megegyezéssel megszüntette Kovács Zoltán sportigazgató szerződését. Klubunk tulajdonosa és sportigazgatónk szakmai elképzeléseinek eltérése miatt került sor a közös megegyezéssel történő szerződésbontásra. Klubunk ezúton is szeretné megköszönni Kovács Zoltán áldozatos munkáját, az Újpest-család sok sikert kíván további pályafutásához – óriási kamu.

Vajon mi lehetett rossz abban, amit egy teljes szívéből újpesti tenni akar a klubért?

Elsőként a mifocink.com-nak sikerült megszólaltatni Kovács Zoltánt, bár a szakember nem volt túl bőbeszédű.
- Nem leszek túl jó interjúalany. Egészen egyszerűen azért, mert nem akarok sárdobálásba kezdeni. Maradjunk annyiban, nem vagyok sem megsértődve, sem megbántva, de nagyon féltem a klubot. Nem túlértékelve a saját tevékenységemet, az biztos, hogy mindenki látta és ismeri az én eddigi munkásságomat, és ugyanez a helyzet Roderick Duchatelet munkásságával is. Harmadszor is beleléptem ugyanabba a folyóba, és elképzelhető, hogy ez még párszor megtörténik majd, mert én mindig a klub, a csapat érdekeit tartom szem előtt.

Amikor Kovácsot 2009-ben elküldték az Újpestről, egy nekem adott interjúban a következőket mondta: „én még akkor is az Újpestért fogok dolgozni, amikor ezek az emberek már rég nem lesznek itt, sőt, már rég nem emlékszik majd rájuk senki”.

Akkor igaza lett
Én nem túlzás azt kijelenteni, hogy ezt most is nyugodt szívvel elmondhatná.



Túldimenzionált vereség Kiegyezés után: így csinálunk királyt egy ismeretlenből