mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Túldimenzionált vereség

Tegnap a Szigetszentmiklós kiadós verést kapott a Ferencvárostól. A NB II hetedik helyezettje 7-1-re kapott ki a Ligakupába. A mérkőzés után az SZTK edzője kissé vicces nyilatkozatott adott, ám arra talán még ő sem számított, hogy ez a verség az állásába kerül.


Busai Attila három gólt lőtt a Szigetszentmiklósnak (fotó:fradi.hu)

- Készültünk egy taktikával, de a tizedik percre összedőlt minden összedőlt. Két lesgólt kaptunk, utána esélyünk sem volt. Nem tetszett a játékosok hozzáállása, nem tudtunk felnőni a feladathoz. Kár, pedig sok néző elkísért bennünket.

Ami a nyilatkozat első felét illeti, bevallom, nem voltam kint a meccsen, így nem tudom, valóban lesgólokat kapott-e a szigetszentmiklósi csapat.  Az a mondat viszont, hogy „sok néző elkísért minket”…nos, a mérkőzésen összesen ötszázan voltak.

Ötszáz néző egy jó megye II-es rangadón is összejön.
És bár Potoczki Tamás klubigazgató közleményében azt írta, 400 szigetszentmiklósi szurkoló nézte meg a helyszínen a meccset, engedjék meg, hogy ezt a számot fenntartással kezeljük.

Merthogy a klub egyébként közleményt is adott ki – mivel a vereség után kirúgták a csapat edzőjét.

„A tegnapi napon a Ferencvárostól elszenvedett megalázó és egyesületünk hírnevét megtépázó vereség miatt ezúton szeretnék elnézést kérni mindenkitől. Felfoghatatlan és megbocsájthatatlan, amit közel négyszáz szigetszentmiklósi szurkoló átélt a helyszínen és több tízezer futballszerető otthon a televízió képernyői előtt! Ezzel a mérkőzéssel leromboltuk, amit az elmúlt években Szigetszentmiklóson felépítettünk. Nem magunknak, Nektek: Szigetszentmiklósnak, a városnak, a város lakóinak, az egyesületnél futballozó gyerekeknek! Senki sem engedheti meg magának a jövőben, hogy klubunkat hasonló helyzetbe hozza! Visszaélve ezzel a szurkolók, támogatóink és az utánpótlásunkat képező gyerekek bizalmával, akik felnéznek felnőtt együttesünk minden tagjára!” – olvasható Potoczki Tamás közleményében. A klubigazgató hozzátette: kaptak egy pofont, de felállnak, kijavítják a hibákat és mennek tovább a megkezdett úton, bízva abban, hogy visszaszerzik a szurkolók elvesztett bizalmát.

Halkan kérdezem, nem lebecsülve a szigetszentmiklósi csapatot, nem is értem, mit gondoltak a vezetők? Milyen eredményben bíztak?

Sőt, valljuk be, ha a két csapat körülményeit, lehetőségeit, játékosállományát, és úgy nagyjából mindent összehasonlítunk, talán még hízelgő is eredmény az SZTK-ra nézve.

A klub hírnevének szerintem csak jót tett, hogy egy ilyen kisváros csapata egyáltalán eljutott a Ligakupa ezen részéig, sőt, az is, hogy a Ferencvárossal játszhat. Máshol, ahol nem értékelik túl a csapatot, örülnek, ha a Ferencvárossal játszhatnak, annak meg végkép, ha a Ferencváros (vagy az Újpest, Debrecen vagy bármely más, élcsapatnak mondott gárda) a városba látogat. Merthogy lesz ennek a meccsnek egy visszavágója is, amit Szigetszentmiklóson rendeznek.

Az új edző nevében csak remélni tudom, hogy ott nem lő sok gólt a Fradi, mert akkor kő kövön nem marad…

 

 



Hiába az MLSZ kamu kommunikációja, a nézők csak fogynak a lelátókról Kovács Zoltán: Nem vagyok sem megsértődve, sem megbántva, de nagyon féltem a klubot