mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Orbán Viktor futballértékelőjében olyanokat mondott, amiken a magyar futball szerelmesei kínjukban nevetnek

Orbán Viktor hosszabb interjút adott a Puskás Akadémia weblapjának. Miniszterelnökünktől nem lehet elvitatni, sokat tesz a futballért, de ebben az interjúban számos olyan dolgot mondott, amiken a magyar futball szerelmesei kínjukban nevetnek, és melyek finoman szólva is messze áll a valóságtól. Nézzük.

Itt még szó sem volt egy 1800 fős faluban állami milliárdokból épülő akadémiáról

Egy 1.800 fős falunak aligha lenne érve arra, hogy élcsapata legyen.
A teljes igazság úgy hangzik, hogy  egy 1.800 fős falunak aligha van bármilyen érve annak, hogy 4 milliárd forintból 4.000 fős stadiont építsenek oda.

Minket csak az jogosít fel, hogy van egy nagyszerű akadémiánk, amely mára megközelítette Európa legjobb akadémiáit.
A valóság ezzel szemben az, hogy a Double Pass akadémiákat átvilágító belga cég szerint a Puskás Akadémia nemhogy Európában, de az országban sincs a legjobbak között. Sőt, az elmúlt években állami milliárdokból élő akadémia 9-11. helyen áll a Békéscsabával és a Kaposvárral holtversenyben. Ráadásul ezt az eredményt úgy sikerült elérni, hogy Felcsút esetében a pontszámokat, a kiváló létesítmények még növelték, de ez is a "futottak még" kategóriához volt elég. Egyébként saját szememmel láttam, amint a Akadémián az egyik edző napszeművegben, baseball sapkában, és lábújbedugós papucsban tartott mozgáskoordinációs edzést a gyerekeknek.

Nem tekinthetjük a munkánk fokmérőjének, hogy hány nézőnk van. Mi mindenkinek örülünk, aki eljön, aki kíváncsi a mérkőzéseinkre, de nekünk nem szurkolóhadunk van, hanem akadémiánk.
Tegnapi állításomat ma, és mindörökké fenntartom. A futballt a nézők, a szurkolók szórakoztatására találták ki. Minden csapatnak az az első számú fokmérője, hogy mennyien kíváncsiak rá, mennyien mennek ki a meccsekre.

Az akadémiát időnként érő méltatlan támadások mögött valójában az én személyem áll, valójában engem támadnak. Vannak, akik nem tudják leválasztani a politikát a sportról.
Felcsút esetében pont Orbán Viktor az, aki nem tudja ezt leválasztani. Ha Orbán Viktor nem felcsúti lenne, vagy ha nem lett volna soha miniszterelnök, akkor a Felcsút ma is a megyei bajnokságban szereplő amatőr csapat lenne. Pont az ő politikai ráhatása és politikai kapcsolatai, tették lehetővé, hogy Felcsúton létrejöjjön az, ami létrejött. És hogy mennyire átfedi a politika a Puskás Akadémiát, arra a legjobb példa a stadionépítés. Mészáros Lőrinc, a PFLA vezetője megbízta Mészáros Lőrinc polgármestert, hogy keressen egy olyan céget, amelyik felépíti a stadiont. Mészáros Lőrinc polgármester pedig megbízta Mészáros Lőrincet, hogy cégével építse fel a stadiont. És aki nem tudná, nem három Mészáros Lőrincről van szó Politika nélkül Felcsút pont ott lenne, ahol egyébként lennie kellene egy 1.800 fős falú csapatának. Ezek után azt nyilatkozni, hogy a politikát le kell tudni választani a sportról…..nos, ezt nyomdafestéket tűrő szavakkal nem lehet jellemezni.

Orbán Viktor szerint meg kellene tanulni a poltikiát leválasztani a sportról. Orbán Viktor poltikai nyomásgyakorlása nélkül sem ez...

...sem pedig ez nem jött volna soha létre. És akkor Felcsút, pont ott lenne a magyar futball térképén, ahol a helye lenne

Elkötelezett támogatója vagyok Csányi elnök úrnak, aki a súlytalansággal küzdő magyar labdarúgásnak a saját személyes tekintélyét és súlyát adta kölcsön azért, hogy komolyan lehessen venni a Magyar Labdarúgó-szövetséget.
A Magyar Labdarúgó-szövetséget azért nem lehet komolyan venni, mert nagyrészt – tisztelet a kivételnek – olyan emberek hoznak ad hoc, teljesen átgondolatlan döntéseket, akik nem értenek ahhoz, amiről döntenek. Az MLSZ-ban olyan emberek élnek a futballból – és nem a futballért – akik irányításával az elmúlt harminc évben semmit nem értünk el, mégis még mindig őket tartjuk a legmegfelelőbb embereknek.

 

Orbán Viktor teljes futballértékelőjét ide kattintva lehet elolvasni.

 

 

 



Apa, kezdődik! Hemingwaynek azonnal le kell mondania az NB I-es bizottság vezetői posztjáról!