mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Apa, kezdődik!

Bizony, kezdődik. Az Paks mai, budapesti fellépésével hivatalosan is kezdetét veszi az NB I tavaszi idénye.


 

MTK Budapest-Paksi FC, péntek 19:00

A második helyezett MTK a hatodik helyen álló Paksot fogadja. A két csapat között nyolv pont a különbség, igaz, ez lehetne hat is, de Csertői Aurél csapata a múlt héten 1-1-es döntetlenre volt képes a mezőnyben is kapust szerepeltető Nyíregyházával szemben.

A téli átigazolási időszak nem igazán változtatta meg az MTK öltözőjét. Csupán Vadnai Dániel érkezett, Ladányi Tibor, Vass Patrik és Hidvégi Sándor távozott. Ami a paksiakat illeti, Balázs Zsolt, Lenzsér Bence és Rodenbücher István az érkezési, Eppel Márton, Fiola Attila és Kovács Gábor neve a távozási „oldalon” említhető.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodákban. A mérkőzés napján, a helyszínen – a Bozsik Stadionban – is megválthatják jegyeiket a szurkolók. A mérkőzés napján a jegypénztárak 17:00-kor nyitnak. A jegy ára, a hazai- és a vendégszurkolóknak egységesen 1400 forintba kerül, a hazai szurkolóknak a fedett lelátóra 2000 forint a jegy. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.
 

Szombathelyi Haladás - DVTK, szombat 14:00

A kiesés elől menekülő Haladás a dobogóra vágyó Diósgyőrt fogadja. Akár lefutott meccs is lehetne, de egyrészről a magyar bajnokságban ilyen nincs, másrészről a mai Haladás már nam az a Haladás, amely ősszel mindössze 11 pontot szerzett.

Ami évekig elképzelhetetlen volt, az most bekövetkezett Szombathelyen: külföldieket is igazolt a csapat. Érkezett Dudás Ádám, Jánvári Gábor, Andrea Mancini, Leandro Martínez, Nagy Patrik, Davide Petrucci, Raffaele Alcibiade és Laurentiu Branescu, míg távozott Dvorschák Gábor, Gyurján Bence, Kamil Kopúnek, Mursits Roland, Skriba Máté, Szakály Attila, Városi Viktor, Farkas Márk, Andrij Jefremov, Medgyes Zoltán, Nagy Olivér, Zsirai Martin és Zamostny Balázs. Ami a Diósgyőrt illetve, Tomiszlav Szivics elveszítette két legjobb játékosát, Kádárt és Eleket, a szakvezető szerint ez mégsem gyengítette meg a csapatot. Ugyan Kádár és Elek mellett távozott Debreceni András, Nenad Rajics, Bori Gábor, Csirszki Martin és Szabó Balázs, érkezett Koman Vladimir, Kovács Gábor és Milos Krsztics.



Ami évekig elképzelhetetlen volt: légiósokat igazolt a Haladás (fotó: vaol.hu/haladas)


A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A hazai szurkolók a Legea-Haladás Ajándékboltban (Szombathely, Kossuth Lajos utca 20.) válthatnak jegyeket a mérkőzésre hétköznap 10-16 óra között, szombaton pedig 10-12 óráig. A Rohonci úti stadion 5-ös és 6-os pénztára pénteken 15-19 óra között lesz nyitva, míg a mérkőzés napján 10 órakor nyitnak a pénztárak, ahol bérletet és klubkártyát is árusítanak. Jegyárak: 1000-3000 forint. A vendégjegy elővételben egységesen 1000 forintba, helyszínen váltva 1400 forintba kerül. A mérkőzésre elővételben hétfőtől péntekig Miskolcon, a DVTK Ajándékbolt mindkét üzletének nyitvatartási idejében (Szinvapark: hétfő-péntek 12-18 óra, DVTK Stadion: szerda-péntek 14-18 óra) lehet vendégjegyet váltani. A mérkőzés napján 12 órakor nyit a stadion vendégpénztára. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.
 

Nyíregyháza - Budapest Honvéd, szombat 16:00

A Nyíregyháza 15, a Honvéd 13 pontot szerzett ősszel – ám ez semmit nem jelent. Ez a két csapat ugyanis teljesen kicserélte a játékoskeretét, ráadásul mindkét csapathoz rengeteg külföldi érkezett, így ember legyen a talpán, aki megmondja, a két csapat milyen játékerőt képvisel most.

Mátyus János csapatához Zurab Arziani, Dato Darcimelija, Juraj Halenár, Deniss Ivanovs, Mihael Kovacevic, L’Imam Seydi, Igor Zofcák, Bosnjak Predrag, Dajka László, Perger Géza Bence érkezett, míg távozott a csapattól Huszák Tamás, Jánvári Gábor, Molnár Marcell, Patály János, Póti Krisztián, Sándor István, Spitzmüller István, Borisz Zsivanovics, Bajzát Péter, Gengeliczki Gergő, Reznek Donát, Nagy Zoltán és Szécsi Márk.

A Honvédnál a felkészülés utolsó időszakában szinte semmi nem szólt a futballról. Előbb az edző távozott – Csábi helyett ismét Rossié a kispad – majd bemutattak egy halom, nevesincs légióst, egy nappal később pedig távozott az a nemzetközi igazgató, aki a rengeteg légióst Kispestre hozta. Hogy mire lesz képes az új Honvéd, az 13 forduló alatt kiderül, tény, hogy Bratiszlav Punosevac, Francis Koné, Jesús Meza, Jean-Pierre Morgan, Joszip Projics, John Jairo Palacios, Josip Elez, David Izazola, Lucas Ontivero, Botka Endre, Csábi Mihály, Czuczi Márton, Lőrinczy Attila, Emmanuel Mensah érkezett, Donald Bendé Bende, Daru Bence, Thomas Iyock Job, Abdul Kader Keita, Andrea Mancini, Ariano Navarro, Cristian Portilla, Anatolis-Alexis Sundas, Kandia Traoré, Vereckei Dániel, Raffaele Alcibiade, Bobál Dávid, Bobál Gergely, Kapacina Valér távozott.



A Honvédnak saját akadémiája van, mégis légiósok érkeztek a csapathoz (fotó:honvedfc.hu)

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban. A jegyek elővételben pénteken is 9.00-16.00 között vásárolhatók meg a stadionban, szombaton pedig 12.00-kor nyit a kőpénztár. Jegyárak: 900-2000 forint. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.


Kecskeméti TE - Lombard Pápa, szombat 16:00

Két olyan csapat találkozik ezen a meccsen, amelyek finoman szólva sem állnak stabil gazdasági alapokon. Kettőjük közül a Pápa van nehezebb helyzetben, hiszen ősszel mindössze három ponttal szerzett többet, mint a kieső helyen álló Haladás.

A gazdasági helyzet a téli átigazolási politikát is meghatározta. A hazaiakhoz Kovács Dániel, Nagy Zoltán, Sztefan Radoja, Nebojsa Szkopljak érkezett, míg távozott, Balázs Zsolt, Darko Pavicsevics, Varga Róbert és Botka Endre. A Pápánál nagyobb mozgás volt, Euloge Ahodikpe, Eisenberger Tamás, Juhász Dániel, Mehmet Kalender, Alekszandar Randjelovics, Mouhamadou Seye, Yannick Mbengono, Illés Dávid, Pongrácz Viktor, Stieber András, Vankó Imre és Völgyi Dániel érkezett, és csak Faggyas Milán, Andrei Florean, Benkő Krisztián, Kenesei Krisztián, Tóth Gábor és Markek Tamás távozott.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A jegyeket a kecskeméti Kunság Tours jegyirodában (Kéttemplom köz 5.) szintén megvásárolhatják a szurkolók, az iroda hétfőtől péntekig, 9-18 óráig tart nyitva. Jegyvásárlásra szerdától péntekig 15-18, míg szombaton 9-12 óráig van lehetőség a Széktói Stadionban. A szezonra érvényes bérleteket csak elővételben árulják, a klubkártyát a Széktói Stadion főépületében a pénztárnyitástól kezdve (másfél órával a kezdés előtt) készítenek még a meccs előtt. A 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes, ők a klubkártya egyszeri kiváltása után, regisztrációs jeggyel tudják megtekinteni a mérkőzéseket. Lehetőség van a gyermekbérlet kiváltására is 500 forintos áron, így nem kell minden meccsre regisztrációs jegyet igényelni. A hazai szektorokba minden csapat (kivéve Pápa) klubkártyájával lehet jegyet vásárolni, beleértve az MLSZ-es kártyát is, a vendégszektorba csak a Pápa által kiadott érvényes. A Széktói Stadionban egységesen 1400 forintba kerülnek a vendégbelépők, ezeket helyben a pénztárban tudják beszerezni a szurkolók, illetve elővételben a meccsjegy.mlsz.hu-n. A pénztárak másfél órával a kezdés előtt nyitnak.


Puskás Akadémia - DVSC-Teva, szombat 16:00


A Puskás Akadémia a tavalyi, „ismerkedős” szezon után most a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, míg a Loki a dobogó harmadik fokán telelt.

Az átigazolási időszakban Felcsútra több, saját nevelésű, de korábban más csapatokhoz szerződő játékos tért vissza, így ismét a csapat tagja Kleinheisler László, Nagy Zsolt és Zsótér Donát de érkezett Fiola Attila és Barcsay Márk, míg az utánpótlásból Koronczi Bence, Zima Ádám került fel a felnőtt csapathoz. Debrecenben nem volt nagy mozgás. Wittrédi Dávid, Kondás Kristóf, Nagy Zoltán, Szatmári Csaba és Szécsi Márk érkezett, Nagy Zoltán, L’Imam Seydi, Vadnai Dániel és Dalibor Volas távozott.



Nagyszerű ötlet: a Loki játékosai Suli Road Show névre hallgató programban népszerűsítik a csapatot (fotó:dvsc.hu)


A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban. A találkozóra szóló jegyek a mérkőzés napján megvásárolhatóak a Pancho Aréna jegypénztáraiban is. Jegyárak: 500-1000 forint. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.


Újpest FC - PMFC-Matias, szombat 18:30

Az újpesti vezetőség két nappal a mérkőzés előtt azzal borzolta a szurkolók idegeit, hogy kijelentette, ha az MLSZ megbünteti a klubot, akkor saját maga zárja be a stadion kapuit, és nem engedi be a meccsre a szurkolókat. Az MLSZ viszont jelezte, hogy ezt nem teheti meg a klub. Pécsett viszonylagos nyugalomban telt a téli időszak – persze ezt a tavalyi időszakhoz viszonyítva mondjuk.

A liláknál ismét elmaradtak a nagy erősítések, Aaron Addo Mihailo Perovics, Nemanja Andrics, Hudák Dávid érkezett, Berat Ahmeti, Marko Dmitrovics, Aristote Mboma, Jérémy Serwy, Simon Krisztián, Zamostny Balázs, Nagy János, Rodrigo Rojo, Dani Ponce és Nebojsa Koszovics távozott. Ami a sereghajtó Pécset illeti, Dimitar Makriev, Branko Ojdanic, Branko Pauljevics, Mario Tadejevic és Ivor Weitzer személyében csak légiós érkezett, Wittrédi Dávid, Beke Péter, Lantos Levente és Pókos Máté személyében csak magyar futballista távozott.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint személyesen, Újpesten a Mildenberger utcai pénztárakban az alábbi időpontokban:
2015. február 27. péntek: 17:00 – 20:00
2015. február 28. szombat: 14:30-tól

A hétvégi mérkőzésen a B és D szektorok zárva lesznek, a bérletek az A teraszra érvényesek. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.

 

Győri ETO - Videoton FC, vasárnap 16:30


Talán a forduló rangadója. Győrben új edző, és félig új csapat mutatkozik be, míg Fehérváron inkább az állandóság a jellemző.

A hazaiakhoz Vladica Brdarovszki, Dan Bucsa, Luis Ibánez, Njongo Priso, Miroslav Stevanovic érkezett, míg Horváth Dániel, Nagy Ádám, Németh Bence, Szabó Levente, Tóth Dávid az utánpótlásból került az első csapathoz. A távozók listája sokkal hosszabb, hiszen Valentin Babic, Bénes László, Dudás Ádám, Leandro Martínez, Lenzsér Bence, Mihai Nicorec, Sváb Dániel, Michal Svec, Takács Ákos, Varga Roland, Rafe Wolfe, Nemanja Andrics, Csató Martin, Farkas Zoltán, Illés Dávid, Medgyes Sinan, Pongrácz Viktor, Stieber András, Vankó Imre és Völgyi Dániel sem győri játékos már. A Videotonhoz ezzel szemben csupán Mirko Ivanovszki, Rémi Maréval érkezett, míg Marco Caneira, Milan Perics, Kleinheisler László, Nagy Zsolt, Papp Máté, Zsótér Donát távozott.
 


A Videoton szinte végig külföldön, nagyszerű körülmények között készült a tavaszi idényre (fotó: vidi.hu)


A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban. Belépőket elővételben az interneten keresztül, vagy az ETO Park Szurkolói boltjában, a Látogatóközpont/Tourinform, Győr, Baross G. út 21. szám alatt, a Vörössipkás utcában a Szefi Szervizben és a Corvin utcában a Meló Diák irodában válthatnak az érdeklődők. A hazai jegyek 1500-3000 forintért, a vendégbelépők 1400 forintért válthatók meg. A mérkőzés napján a vendégpénztár 14.30-kor nyit ki. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.


Dunaújváros-Ferenváros, vasárnap 18:30

A Dunaújváros mindössze két pontra van a kieső helytől, így nagyon kellene a pont a csapatnak, de ezt elképzelhető, hogy az ellen a Ferencváros ellen szerzi majd meg, amely csapat nem talált legyőzőre a felkészülési időszak alatt.

Dobos Barna csapatához Eppel Márton, Hidvégi Sándor, Safet Jahic, Goran Marics, Vaskó Tamás, Rafe Wolfe, Papp Máté érkezett, Dimotej Dodlek, Józsi György, Rowen Muscat, Szalai Tamás, Burucz Barna, Milinte Árpád, Hangya Szilveszter, Milan Perics, Zsótér Donát távozott Dunaújvárosból. A Ferencvároshoz Hajnal Tamás, Varga Roland, Cristian Ramírez érkezett, Popov Patrik, Haris Attila az utánpótlásból került fel, míg Bosnjak Predrag, Hidvégi Sándor és Holman Dávid távozott a zöld-fehérektől.


Ősszel a Fradi 2-0-ra nyert a Dunaújváros ellen (fotó:fradi.hu)


A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, és országszerte a Ticket Express partnerirodáiban. Személyesen a klub székházában, a 307-es irodában elővételben is van lehetőség jegyvásárlásra. A dunaújvárosi Tourinform irodában segítséget tudnak kérni azok, akiknek nincs otthonukban számítógép, vagy nyomtató. Fontos információ, hogy az online jegyvásárláshoz is szükséges a klubkártya, valamint rendelkezni kell bankkártyával. Az online és az elővételi vásárlásnál 10%-os kedvezményt biztosít a klub a hazai szurkolóknak. Vasárnap reggel 9 órától megvásárolhatóak a jegyek a klubház 307-es irodájában, majd 11 órakor a stadion hazai pénztára is kinyit. A találkozó előtt három órával, vagyis 15.30 órakor nyit a többi, mind a hazai, mind a vendég szektor oldalán lévő jegypénztár. A vendégszurkolók számára a Groupama Aréna jegypénztárában kedden indult a jegyértékesítés. A belépőket keddtől péntekig 10.00 és 18.00 között, míg szombaton 10.00 órától 13.00-ig lehet megvásárolni. A vendégszektorba szóló jegy ára egységesen 1200 forint. A hazai szektorba a diák és nyugdíjas jegy ára 800 forint, a felnőtt jegy ára pedig 1200 forint. A semleges szektorba szóló jegy ára egységesen 1200 forint. A 14 éven aluliaknak a belépés ingyenes, de számukra is kötelező a jegy kiváltása. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.
 



Az Újpest a Fair Playre hivatkozva kitiltaná a saját szurkolóit, de ezt az MLSZ nem engedi Orbán Viktor futballértékelőjében olyanokat mondott, amiken a magyar futball szerelmesei kínjukban nevetnek