mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hemingwaynek azonnal le kell mondania az NB I-es bizottság vezetői posztjáról!

Érthetetlen és megmagyarázhatatlan: az egyik magyar klub tulajdonosa, aki ráadásul az NB I-es bizottság vezetője bohócnak nevezte a másik csapat edzőjét. Mindezt nyilvánosan, a tv-ben. Ezek után azonnal le kellene mondania az NB I-es bizottságban betöltött vezetői pozíciójáról!


Geroge Hemingway volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége, ahol olyat tett, amilyet nem lehet tenni büntetlenül. Hemingway ugyanis nem csak egy magyar klub tulajdonosa, de az NB I-es bizottság vezetője is, és ilyen minőségében nem bohócozhat le egy másik csapat edzőjét.

Hemingway egyébként elmondta, azért kellett távoznia a Honvédtól Fabio Cordella nemzetközi igazgatónak, mert azt mondta a csapat korábbi edzőjéről, Csábi Józsefről, hogy jó ember, de nagyon rossz edző.
"Ilyet nem mondhat egy edzőre. A magyar labdarúgásban nincs szükség olyan emberekre, akik tisztességtelenül viselkednek." - mondta.

Úgy látszik, ezt saját magára nem tartja érvényesnek, hiszen ugyanebben az interjúban az a következőket mondta Mátyus Jánosról, a Nyíregyháza edzőjéről:
Megkaptam Mátyus János bohócüzenetét, de későn. Szerdán jöttem vissza Magyarországra, addig nem is értettem meg, hogy nekem üzent. Hallottam aztán, hogy itt volt, ebben a műsorban, meg máshol is, és evidenssé tette, hogy nekem szánta. A magyar labdarúgásnak sokat ártanak az ilyen figurák. (…) Amit állított, hazugság. Amikor valaki, mint ez a bohóc ember ilyet tesz, annak két oka lehet. Egyébként szerintem ő is bohócnak nevezi magát, hiszen úgy hallottam, egy nyilatkozatában azt mondta, hogy cirkuszt akart kreálni. Szóval helyes, hogy ezzel a jelzővel illetjük. Tehát két ok lehet. Az egyik, hogy aljas indokból elkövetett hazugságról van szó, aminek az a célja, hogy lejárassa a magyar labdarúgást. Vagy pedig bohóckodik. Én nem hiszem, hogy ez az ember aljas indokból cselekedett volna. Szerintem egy egyszerű bohóc.

Na már most, ha Hemingway azon mondatát vesszük alapul, hogy ilyet senki nem mondhat egy edzőre, mert  „A magyar labdarúgásban nincs szükség olyan emberekre, akik tisztességtelenül viselkedne”, akkor a Honvéd tulajdonosának azonnal le kell mondania az NB I-es bizottság vezetői pozíciójáról.
Vagy azoknak, akiknek erre lehetőségük van, fel kell onnan állítaniuk.
Mert a magyar labdarúgásban nincs szükség olyan emberekre, akik tisztességtelenül viselkednek.

 

 



Orbán Viktor futballértékelőjében olyanokat mondott, amiken a magyar futball szerelmesei kínjukban nevetnek Hirdetésével támogatná a mifocink.com fejlődését? Így teheti meg!