mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Valamit elrontunk a magyar fociban. Vagyis mindent elrontunk

Valamit nagyon elrontunk a magyar futballban. Pontosabban nagyjából mindent elrontunk. És ez akkor is így van, ha a magyar futball vezetői ennek ellenkezőjét állítják. Ezt bizonyítja Elek és Gyepes esete is, hiszen mindkettőből kiderül, nem csak az európai, de az ázsiai bajnokságok is fényévekkel járnak előttünk. Mindenben.


Elek Ákos Kínába igazol.
Magyarország egyik, a legjobbak közé igyekvő csapatából az ismeretlenbe. Azt mondja, új kihívásokat keres, de becsületére legyen mondva, azt is bevallja, hogy leginkább a pénz számított.

Elek Ákos állítólag most van élete legjobb formájában, de valljuk be, ez lényegében semmire sem elég. Legalábbis külföldön nem. Elek belátta, még élete legjobb formájában sincs esélye komolyabb – akár még egy lengyel – bajnokságba igazolnia. Bár volt már légiós, törökországi kalandjára biztosan nem jó szívvel emlékszik vissza.

Elek állítólag most van élete legjobb formájában - de ez sem lenne elég ahhoz, hogy egy közepes európai bajnokságba szerződjön (fotó:dvtk.eu)

Mint írtam, Elek elmondta, a pénz óriási szerepet játszott abban, hogy belement a kínai szerződésbe.  Pedig a diósgyőri vezetők hozzátették, Elek a csapat legjobban fizetett játékosa lett volna a jövőben. Hogy ez pénzben mennyit jelent, azt nem tudjuk, legfeljebb megtippelni tudjuk.

Ha visszagondolunk Rudolf fizetésére, akkor úgy gondolom, a Diósgyőr legjobban fizetett játékosának lenni úgy 60-100 millió forintot jelenthet évente.
Kimondani, leírni, felfogni óriási összeg.
De csak Magyarországon, a magyar fociban.
Figyelem: egyes hírek szerint Elek Kínában egymillió eurót keres majd egy évben. És ehhez hozzá kell tenni, nem a bajnokcsapatba igazol.

A kínai bajnokságban ki tudnak termelni egy játékosnak egymillió eurót – és vélhetően ott nem Elek lesz a legjobban kereső futballista.

Ám azt, hogy nagyjából mindent elrontunk a magyar futballban, bizonyítja Gyepes Gábor mai nyilatkozata is.

Gyepes Malajziából tért haza – ahol saját bevallása szerint anyagilag sem járt rosszul, emellett kertkapcsolatos lakásban lakott, amihez medence is volt, és minden héten 25 ezer ember előtt játszhatott.

Értik ezt: Malajziában 25 ezer ember megy ki egy bajnoki mérkőzésre – az NB I-ben az ősszel egyetlen forduló sem volt, ahol összesen kiment volna ennyi szurkoló a stadionokba. Gyepes emellett hozzátette, hogy bár Malajzia 186. a világranglistán, egy-egy válogatott meccsre 80 ezren mennek ki.


Gyepes Gábor a maláj bajnokságban minden héten 25 ezer ember előtt játszhatott

Valahogy úgy érzem, hogy a futball mindenhol fejlődik, ám mi még mindig ott tartunk, hogy az MLSZ olyan csapatoknak ad indulási jogot, amelynek saját szabályaik szerint nem lehetne.
Még mindig ott tartunk, hogy az MLSZ becsukja a szemét akkor, amikor kiderült, a csapatok nagy részénél hónapokat csúsznak a fizetések.
Még mindig ott tartunk, hogy az MLSZ becsukja a szemét akkor, amikor az egyik játékos elmondja, már ennivalóra sincs pénze, míg a másik klubnál lényegében szeptember óta nem kaptak fizetést a játékosok.
Még mindig ott tartunk, hogy az MLSZ több mint 100 ezer kiváltott szurkolói kártyával dicsekszik, miközben a stadionok panganak az ürességtől.

És még mindig ott tartunk, hogy az MLSZ teljesen hülyének néz minket akkor, amikor vezetői előadják, milyen jó helyzetben van a futballunk, és mennyire fejlődik a magyar labdarúgás.

 



Tényekkel támasztják alá a Ferencváros elleni nyomozást! Dárdai ára: 100 millió forint