mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Berkit utánozzák a Ferencvárosnál: milliós sikkasztási ügy miatti nyomozás, rabosítás, gyanúsítás az Üllői úton

Kubatov Gábor Ferencváros-elnöki székfoglalójában azt ígérte, a jövőben soha nem történik meg olyan, mint Berki Krisztián – akit közönséges bűnözőnek nevezett - idejében azaz átlátható lesz a klub gazdálkodása és a tolvajokat meg fogja büntetni. Ezzel szemben kiderült: a IX.kerületi rendőrkapitányság az FTC Zrt-nél történt több millió forintos sikkasztási és hűtlen kezelési ügyben nyomoz, sőt a rendőrség egy vezetőt az FTC-től rabosított és meg is gyanúsított.



A Fradinál minden szép és jó.
Csillog-villog az új stadion – kár, hogy még csak fél házzal sem tud üzemelni.
Három év alatt százmilliókat öltek a csapatba, ahol több 40 légiós fordult meg az elmúlt időszakban – de lényegében semmilyen eredményt nem tud felmutatni a csapat, amely nyáron úgy esett ki az Európa-ligából, hogy a Rijeka elleni idegenbeli meccsen egyet sem lőtt kapura.


Ilyet az új stadionban még nem láthatott a csapat - a tábor Kubatov és a vénaszkenner miatt nem jár a meccsekre (fotó: fradidrukker.hu)

Persze, amolyan magyar klubot építenek az Üllői úton, így ne lepődjön meg senki azon, hogy azt az újságírót, aki kritikával meri illetni a csapat teljesítményét, vagy épp azt, hogy eladták az egyetlen magyar Aranylabdát, Albert Flórián nevét – nos, azt az újságírót nem engedik be a csapat hazai meccseire.

Kubatov Gábor a napokban terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak, melyben elmondta, milyen jó gazdasági helyzetben van a klub, no és hozzátette, nem tágít a vénaszkennerrel kapcsolatos elképzeléseitől.

Tegnap viszont robbant a bomba: az Esti Újság szerint több millió forintos sikkasztási ügyben ügyészi utasításra nyomoznak az FTC Zrt. vezetése ellen. Az újság szerint a IX. kerületi rendőrök egy vezetőt már rabosítottak is.

A cikk szerint az  ügyészeknek azonban szemet szúrt pár dolog, így most azt a felelőst keresik a Zrt.-nél, aki a több millió forint kifizetésére engedélyt adott. Nemcsak azt, aki felvette jogtalanul a milliókat. Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatója és az FTC elnöke így most komoly bajba keveredett, hiszen a klubnál Nyíri Zoltán, az elnök embere döntött és dönt gazdasági ügyekben. Mindez azt jelenti, hogy nélküle nem lehet játékost venni, nélküle nem lehet semmit kifizetni, hisz az FTC vezérigazgatójának, Orosz Pálnak erre nem terjed ki a jogköre.

A dolog onnan kezd nagyon érdekessé válni, hogy a rendőrség az elmúlt két évben egyetlen személy ellen – aki felvette a pénzt - tett vádemelési javaslatot, és bizony az nehezen hihető, hogy valaki partizánakcióban, a klub Fideszes vezetőit megkerülve fizetett volna ki több milliós forintot valakinek.

Nem hitte ezt el az ügyészség sem, amely további nyomozásra és vádemelési javaslatokra visszaadta a rendőrségnek az ügyet, amely….

Most figyeljenek!

Amely IX. kerületi kapitányság – gondolom, miután felmérte, hogy így komoly emberek ellen kellene fellépni - már be is jelentette elfogultságát az ügyben. Nyílván ők is tudják, hogy azon az egyetlen emberen kívül mást is meg kellett volna gyanúsítani.


Sikkasztás gyanúja vetül a Ferencvárosra

A Rangadó.hu rá is kérdezett az ügyre, az oldal érdeklődésére dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője a következőket válaszolta: „Megerősítem, hogy egy, az FTC Zrt-t érintő, sikkasztás bűntette miatt indított bűnügyben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádemelési javaslattal érkezett iratokat felülvizsgálva, az ügyben 2014 októberében további nyomozási cselekmények elvégzését rendelte el, amelynek teljesítésével a Budapesti IX. Kerületi Rendőrkapitányságot bízta meg. A nyomozás jelenlegi határideje 2015. január 22. napja. A folyamatban lévő nyomozásról bővebb tájékoztatás az ügyészség részéről nem adható.”

Ugye, azon senki nem csodálkozik, hogy a Ferencvárosnál még nem reagáltak semmit az ügyre.

 



A magyar Del Piero Ferencvárosi közlemény? Az van! Íme!