mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Puskás a bekerült a világ öt legjobb futballistája közé

A goal.com olvasói összeállítottak minden idők öt legjobb futballistájának listáját, ahova beszavazták Puskás Ferencet is.


A szerkesztők tizenöt játékos nevét tették közre, majd az olvasókon volt a sor, hogy kiválasszák azt az öt legendát, akik szerintünk minden idők legjobb játékosai.
Eddig négy játékos neve ismert – az ötödik futballista kilétére holnap kerül sor. Az olvasók szerint a háromszoros világbajnok Pelé, az argentinok büszkesége, Diego Maradona, az 1998-ban világ-, 2000-ben Európa-bajnoki címet szerző Zinedine Zidane mellett Puskás Ferenc a legjobbak legjobbikai közé került. Az oldal megemlíti, hogy Puskás a Budapest Honvédban kezdte pályafutását majd a Real Madriddal három alkalommal nyerte el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

- Puskás neve összeforrt a Real Madriddal. A világ legjobbjai játszottak a Realnál, ő mégis kiemelkedik Alfredo Di Stéfanóval – mondta Zinedine Zidane, hiszen a goal.com egy riportsorozatot is készített Puskásról.

- Puskás azt mondta, ha nem védek olyan jól, tizenkét gólt rúgott volna nekem. Hatalmas megtiszteltetés volt ellene pályára lépni. A stadionban hős volt, a magánéletben pedig imádni való srác - mondta róla Gil Merrick, az angol válogatott korábbi kapusa.

Na és álljon itt egy vélemény Willie Hendersontól. A 29-szeres skót válogatott szélső az 1960-as BEK-döntőben játszott Puskás ellen.
- Egészen hihetetlen, nincs kihez hasonlítani. Játszottam ellene a Rangers futballistájaként, olyan volt, mintha egy szellemet üldöztem volna. Pedig rajtunk nem múlt, remekül futballoztunk, mindent beleadtunk. Aztán jött Puskás, és a vezetésével a Real hat gólt rúgott nekünk. Elmondjam, mennyire volt jó? Rendben. Képzeljék el a világ legjobb futballistáját. Megvan? Puskás jobb volt!



A mérkőzés, melyen mindkét fél nyerni szeretne, és egyik sem akar majd kikapni Hogyan mondott le Egervári az Inter csodagyerekéről