mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A játékosok jobban emlékeznek a váci sztorira, mint Berki....

A mifocink.com megszólaltat egy játékost, aki Berki Krisztián időszakában került Vácra, és akit ezzel az időszakkal kapcsolatban a rendőrség kihallgatott. Bár az egyik kereskedelmi csatornán „királyként „ bemutatott Berki a napokban nem értette, „milyen váci pénzekről” beszélnek mostanában, szerencsére a játékosok jobban emlékeznek, mint Berki.


 

Lassan, de biztosan kiderül, Berki élete egy nagy hazugság.
Lényegében kiderül, hogy semmi nem igaz abból, amit mond. Nem oly rég a televízió egyik műsorában állította, nincs ellene semmilyen nyomozás, ám most kiderül, a VI. kerületi kapitányság mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya is nyomozást folytat több millió forintos csalás és sikkasztás vádjával.

Berki Krisztián azt is mondta, hogy mifocink.com értesülései ellenére a Vác tulajdonosa, John P. Marshall nem nyert ellene semmilyen pert, ám kiderült, édesanyja már át is vette azt a fizetési meghagyást, ami 42 és fél millió forintról szól.

Sőt, most már az is kiderült, hogy az, amit a kereskedelmi csatornán mutatnak – nos, abból sem igaz semmi. Csupán megrendezett jelenetekről szól, és bár Berki komoly összeget kap azért, hogy eljátssza a királyt, azért nem olyan nagy ember, mint amilyennek bemutatják. A világ "égése" volt például, amikor műsorban Berki 3 kilós aranytömböt vett kislányának, ám a NAV vizsgálódása után Klapka György elmondta, szó sem volt aranytömb vásárlásról, egy befestett hungarocell-kockát adott el Berkinek, természetesen a műsor kedvéért.

Ma már ország-világ láthatja azt, amit eddig a futballban élők tudtak, miszerint Berkinek nem sok igaz szava van, ezt egyébként ő maga is beismerte egy műsorban, ahol azt mondta, mivel a civil életében sokat hazudik, otthon kevésszer teszi ezt meg.

Na de vissza a váci sztorihoz, amelyről első ízben tudtunk beszámolni. A Videoton játékosai már melegítettek azelőtt a bizonyos elmarad Magyar Kupa meccsen, amikor én már beszéltem az öltözőben ülő váci játékosokkal, akik egyértelművé tették: nem lépnek pályára.

Az elmúlt napokban ezeket a játékosokat behívták a rendőrségre, természetesen a váci időszak volt a téma. Egyiküket –aki neve elhallgatását kérte, maradjunk annyiban, a profi magyar futball egyik csapatának játékosa – ma felhívtuk.

- Természetesen engem is behívtak kihallgatásra. Ott sem mondhattam mást, mint amit a mifocink.com-nak korábban elmondtam. Amikor én Vácra kerültem, mindenben Berki Krisztiánnal egyeztettem. Berki azt mondta, azért kell amatőr szerződést aláírnunk, mert így akarják kijátszani az MLSZ szabályait, így a szerződés szerint csak költségtérítés jár majd, de ne féljek, lesz pénz, csak feketén. Azt is elmondtam, hogy hatalmas lenyúlás folyt Vácon. Volt olyan edző, akinek két szerződése volt, az egyikben 150 ezer, a másikban 700 ezer forint szerepelt. Ezt juttatták el az angolnak, aki utalta minden hónapban a 700 ezret, de az edző csak 150 ezret kapott – ha megkapta. Volt olyan buszsofőrt, akinek Berki azt mondta, csak akkor szállíthatja tovább a csapatot, ha az 500 ezer helyett másfél millióról állít ki számlát. A buszos ezért pluszban kapott még 150-200 ezer forintot, a többi...eltűnt. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy van állítás, ami megjelent a sajtóban, de valótlan. Az biztos, hogy soha, egyetlen olyan játékos nem volt Vácon, aki csak edzésre jött volna, és azért pénzt kapott volna, hogy az angol azt lássa, minden rendben van. Ilyen nem történt, hiszen volt elég futballista a csapatnál. De ez az egyetlen olyan dolog, ami nem igaz. Minden más fedi a valóságot. Berki és Héger tönkretette a váci futballt, és azt senki nem tudja, mennyi pénz is tűnt el – mondta a mifocink.com-nak a játékos.

Úgy néz ki tehát, vagy legalábbis sokan remélik, hogy a váci pénzes kalandot nem ússza meg Berki, sőt, bár eddig csend volt, úgy néz ki, a Ferencváros sem hagyja annyiban azt a 25 milliós hiányt, ami Berki idejében keletkezett a klubnál. Bár a rendőrség lezárta a nyomozást, a klub azonnal újraindíttatta azt.

Berki körül szorul a hurok, hiszen a hírek szerint a NAV is egyre jobban érdeklődik, hogy miből él olyan nagylábon. Két dolog derülhet ki: vagy hazugság az egész, ami a tv-ben látható, vagy Berki jó adag pénzt csalt el. Ez utóbbihoz annyit, hogy információim szerint Berki az elmúlt időben szeretetett volna kamu számlát vásárolni, hogy lefedjen 8-10 millió forint bevételt.

Természetesen kíváncsiak voltunk a Berkit foglalkoztató, és őt királynak bemutató csatorna véleményére, így a következő kérdéseket küldtük el nekik:

Önök korábban azonnal elhatárolódtak Damu Rolandtól, amikor rendőrségi nyomozás indult ellene. Bár korábban Berki Krisztián több alkalommal kifejtette, nem tud semmilyen nyomozásról, ami személyét érintené, mára kiderült, hogy ez nem fedi a valóságot.
- Mára kiderült, hogy Berki cégeinek egy részét felszámolták, többi cége ellen pedig kényszerfelszámolás van.
- Mára kiderült, hogy Berki Krisztián hamis számlákkal akarta eltüntetni az adóhatóság elől a bevételeit
- Mára kiderült, hogy Berki Krisztián állításával szemben mind a VI. kerületi rendőrkapitányság, mint pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytat Berki Krisztián ellen több millió forintos csalás és sikkasztás vádjával.

A mifocink.com kérdései ezzel kapcsolatban:
- Tudnak-e ezekről a nyomozásoktól?
- A csatorna mikor határolódik el az immár több bűncselekményben is vádlottként szereplő Berki Krisztiántól?

Tán nem lep meg senkit, hogy válaszok eddig nem érkeztek, de természetesen, amit a kereskedelmi csatorna illetékesei veszik a fáradságot, és „tollat ragadnak”, na és persze közhelyektől mentes, érdemi választ adnak kérdéseinkre, nyilvánosságra hozzuk azt. Persze, az is elképzelhető, hogy egyik olvasó, Magyar Attila jóslata válik be, azaz már készítik az új műsort, amely "Berki menekül a hatóságok elől” címet viseli majd.

Mi pedig csak reméljük, hogy nem jut messze.
Sőt, talán szívesen néznénk egy olyan műsort,  amelynek az lenne a címe: Berki a rácsok mögött.
Csak jó sokáig tartson.

Fehér György 

   



Vérprofi kommunikáció – legalább az…. Ilyen edző kell nekünk, az ilyen edző csodás!