mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szorul a hurok Berki Krisztián nyaka körül

John Marshall nem beszélt a levegőbe, amikor azt mondta, nem fogja hagyni, hogy holmi jött-ment magyar szerencsevadászok lenyúlják. Mint ahogy azt Ch. Gáll András a Magyar Nemzetben írta, az angol üzletember jogerősen polgári pert nyert korábbi megbízottja, Berki Krisztián ellen, a bíróság kimondta, Berki 42,5 millió forinttal tartozik Marshallnak. Elkezdődtek a büntetőügyek is, amelyek érintettje Berki mellett Héger József korábbi tulajdonos és Facskó József, a Dunakanyar–Vác Labdarúgó Kft. ügyvezetője is.
berki


 

Alaposan kiverte nálam a biztosítékot, hogy az egyik kereskedelmi televízió showműsorának egyik epizódjában Berki Krisztián napját akarják bemutatni.
Nem tudom, hogy azt, amikor épp lenyúlja valamelyik honi futballcsapatot, vagy azt, amikor több tízmillió forintot érő, természetesen külföldi rendszámú, autójával a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre parkol.

A mifocink.com „ősanyja és ősapja”, a mifocink.blog.hu elsőként számolt be arról, hogy Berki Krisztián a Ferencváros lenyúlása után Vácon is jól megtömte a zsebét.
- Héger József senkivel nem kötött profi szerződést. Itt mindenkinek amatőr szerződése van, így az NBII-ben nem fizetésért, hanem költségtérítésért játszunk. Emlékszem, amikor idejöttem Berki Krisztián a csillagokat is oda ígérte. Mondta, csak az MLSZ kijátszása miatt kell amatőr szerződés, de lesz pénz. Héger József viszont tavaly áprilisban kijelentette, egyetlen fillért sem tesz a váci fociba. Legalább ezt be is tartja. Az angol pénzét eltette, mi tőle nyolc hónapja egyetlen fillért sem kaptunk. Úgy, hogy az angol majd 100 milliót utalt eddig. Hatalmas lenyúlás folyik Vácon. Volt olyan edző, akinek két szerződése volt, az egyikben 150 ezer, a másikban 700 ezer forint szerepelt. Ezt juttatták el az angolnak, aki utalta minden hónapban a 700 ezret, de az edző csak 150 ezret kapott – ha megkapta. A többit Berki és Héger tette el. Volt olyan buszsofőrt, akinek Berki azt mondta, csak akkor szállíthatja tovább a csapatot, ha az 500 ezer helyett másfél millióról állít ki számlát. A buszos ezért pluszban kapott még 150-200 ezer forintot, a többit Berki és Héger tette el. Ráadásul Héger József olyat talált ki, amilyen még nem volt a magyar labdarúgásban: azt mondta, ha a csapat kiesik az NBII-ből, a játékosoknak kártérítést kell fizetniük felé. Áldatlan, káoszos állapot ez, pedig mindenki elhiheti, mi játszani akarunk. A bajnokságban a hatodik helyen állunk, a Magyar kupában a Videoton ellen játszhatunk volna, ahol mindenki megmutathatja volna magát. De ez a pénzéhes Héger és Berki elvette tőlünk az esélyt, és ez bánt minket a leginkább. De az nem lehet, hogy ez így menjen tovább – nyilatkozta az egyik váci játékos 5 perccel az előtt, hogy a Vác bejelentette volna, nem áll ki a Videoton elleni Magyar Kupa meccsre.

A mostani ítéletnek köszönhetően megtudtuk, hogy Berki a Ferencvárostól és a Váctól összesen 67,5 millió forintot nyúlt le.
Hivatalosan.
Sokszor leírtam már, hogy a Fradinál kiegyeznének a 25 milliós mínusszal, ha cserébe sosem látnák, sőt, sosem hallanának Berkiről, és talán Vácon is örülnének, ha kiderülne, tényleg „csak” 42 millióval lett kevesebb a klubkassza Berki alig 4 hónapos ténykedése alatt.

Persze, mint az John Marshall elmondta, az ügynek ennek még nincs vége, hiszen most jön a büntetőeljárás.

Sokan remélik, a TV csatorna kameráinak majd a börtönbe kell majd menniük, ha be akarják mutatni Berki egy napját.

Fehér György

 

 

 

 



Szégyen-gyalázat: Feldúlták és kifosztották Fehér Miklós sírhelyét A Real Madridból igazol a Ferencváros