mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ilyen mentalitású játékosok kellenének a Fradinak

Fiatal még, de már megmutatta, mit jelent neki a Ferencváros. Ilyen játékosok kellenének a Fradiba a névtelen, lélektelen légiósok helyett, de a klub vezetése egyelőre nem tart igényt rá, inkább kölcsönadta. Csillus Tamás – merthogy róla van szó – Pápára került, ahol kezdőként a Ferencvárost legyőző csapat tagja lehetett. És Csillus Tamás győztesként megsiratta – a Ferencváros vereségét.

- Ötéves korom óta tartozom a Ferencvároshoz. végigjártam a szamárlétrát, és egész eddigi életemben még elképzelni sem tudtam volna, hogy szeretett klubom ellen kell játszanom. Két hónapja még azokkal a srácokkal készültem, akikkel most ellenfélként kellett megküzdenem – nyilatkozta a 19 éves védekező középpályás a mai NS-ben, sőt, azt sem volt rest elárulni, hogy megsiratta a Fradi vereségét.

Megsiratta, mert bár ő a Pápa játékosa, jól is érzi magát a klubnál, mégiscsak ferencvárosi.

Azt gondolom, ilyen mentalitású, ilyen elhivatottságú játékosokra lenne szüksége a Ferencvárosnak ahhoz, hogy előrébb léphessen. Ám ilyen tehetségek, ilyen játékosok nem kellenek a zöld-fehéreknek (na jó, az igazsághoz tartozik, hogy Csillus Tamás testvére, Csillus Ádám a Fradi játékosa, sőt be is állt a meccsen), jöhetnek helyette az edző haverjai – mint például Lauth, és a névtelen, semmit nem mutató, lézengő légiósok.

Csillus Tamás megkönnyezte a Fradi vereségét – nagyon kíváncsi lennék arra, hogy a Fradi külföldi különítményből hányan tették meg ugyanezt….

Fehér György


MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533



Ezekkel a külföldiekkel nem megy, az biztos Ha ez nem volt bunda, akkor semmi...