mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ha ez nem volt bunda, akkor semmi...

Itt most a Debrecen hőstettéről, a Play Off-ba való kerülésről kellene állnia egy cikknek. Ám a Loki kiesett. Nem is akárhogy. Lehet, hogy csak a végső elkeseredettség teszi, de ha ez nem volt bunda, akkor semmi.

Két héttel ezelőtt a Sport Plusz „A11-es nem mindig büntető” rovatában Kondás Elemér volt a vendég. Pontosabban lett volna, de Kondás Elemér megsértődött a kérdéseken, így nem válaszolt az ország 11 vezető sportújságírójának.

Benkő Gábor például azt kérdezte, hogy a Debrecen korábbi nemzetközi szereplésének szinte minden meccsén felmerült a bundagyanú, hogyan próbálja ezt most kiküszöbölni.

Nos, aki látta a mai meccset, az biztosan nem tudja kiverni a fejéből, hogy ez bizony bunda volt. Még akkor is, ha tudjuk, sok-sok milliót hozott volna a továbbjutás a Debrecennek. Nem mindegyik játékos részéről, de.....

Pedig a Loki a 18 percben, idegenben is vezetett, így már kétgólos volt az előnye. Ám jött Bouadla kiállítása. Na kérem, már maga ez is megér egy misét, mert egy magára valamit is adó játékos ilyen hülyeséget nem csinál.
Még a megye II-ben sem, nemhogy egy Bajnokok Ligája selejtezőben.

De ez csak a jéghegy csúcsa volt, ekkor még hátravoltak a BATE góljai.
Az elsőnél két debreceni játékos emelte a kezét, hogy kinn volt a labda. Persze, mindezt állva tették, így közelről nézhették, ahogy a fehérorosz játékos elviszi a labdát, bead, és egyenlít a BATE.

A második és a harmadik gól még viccesebb volt.
Mindkétszer árnyékra szaladt ki Novakovics.
Nem is árnyékra, hanem az árnyék árnyékára.

Ilyen potyagólokat nem lehet kapni. Ha ilyen gólok esnek más meccseken, főleg tőlünk keletre, akkor mi előszeretettel mutogatjuk, mondván, már megint bundameccset játszott egyik vagy másik csapat.
Most akkor mit tegyünk?

Az pedig már tényleg hihetetlen, hogy Kondás Elemér az utolsó percekben megbontotta a védelmet, és lehozta az egyik belső védőjét. Még akkor is, ha Mészáros megsérült. Akkor, amikor várhatóan ívelgetni fog az ellenfél, nem lehet lecserélni egy belső védőt. Ez talán nem is íratlan, hanem kis túlzással írott szabály a futballban.
Ha ez időhúzó jellegű volt, akkor is nagy hülyeség, ha nem, akkor még inkább az.

Jött is az ívelés, a 94. percben, Novakovics pedig jött a lepkefogóval.
Hihetetlen, vicces, vagy inkább siralmas gól volt.

De azon senki ne sértődjön majd meg, ha holnap arról szólnak a hírek, hogy a nemzetközi szövetség bundafigyelő rendszerén fennakadt a meccs, ezért megvizsgálják. Aki látta, pontosan érti miért.

Aki nem látta, annak megmutatjuk a gólokat:



MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV

Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533



Ilyen mentalitású játékosok kellenének a Fradinak A Fradi szurkolók nem kérnek a Chelsea elleni gálameccsből