mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Elbúcsúztak a legendás sportfotóstól

A Puskás Ferenc-stadionban pénteken elbúcsúztatták Németh Ferencet, a 61 éves korában elhuny legendás sportfotóst.


2013September20Friday153956nemeth3

Mint ismert, Németh Ferenc egy évtizeden keresztül volt a Nemzeti Sport fotórovatának vezetője, később pedig a lap főmunkatársaként tevékenykedett. Egy éve a Magyar Labdarúgó-szövetség főállású fotósa lett, ám súlyos betegsége miatt ott már nem tudott túl sokáig dolgozni. Sportfotósként mindig is a labdarúgás szolgáltatta számára a fő témát, képeivel nemcsak Magyarországon, de külföldön is elismerések sokaságát söpörte be.

Fekete-fehér kategóriában 1989-ben elnyerte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kiírt, "A sport legszebb pillanatai" című fotópályázat fődíját, az Arany Lencse-díjat, Magyar Sportújságírók Szövetsége pedig 2013-ban Életműdíjjal tüntette ki.

A pénteken megtartott búcsúztatón beszédet mondott Vincze András, a Nemzeti Sport futballrovatának vezetője, valamint Szalay Péter, az MTI egykori sportrovatvezetője.



A búcsúztatón több, a magyar labdarúgásból jól ismert személy megjelent, ott volt Nyilasi Tibor, Vincze Ottó és Vincze Gábor, Mátyus János, Pintér Attila, Szűcs Mihály, Hrutka János, továbbá Filipovics Vladan, népszerű játékosügynök és Borbély Zoltán, az MLSZ volt jogi igazgatója is a Puskás-stadionban búcsúzott a legendás sportfotóstól.

Fotók:FFT



Megvan a játékvezetői jelentés - de a Fegyelmi Bizottság tagjai ismét kinevettették magukat Egymásnak estek az Újpest-szurkolók az interneten