mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egymásnak estek az Újpest-szurkolók az interneten

Az Újpest szurkolói táborán belül is sok az ellentét abban a kérdésben, hogy helyes-e bojkottálni a vasárnapi, Ferencváros elleni rangadót. A jól érzékelhetően egyre feszültebb drukkerek az interneten egymással vitatkoznak, miközben a hozzászólások között józan hangok is felbukkannak.




Mint ismert, az újpestiek csak szurkolói regisztrációval együtt léphetnek be a vasárnapi, Ferencváros elleni találkozóra – egyéb, szigorított biztonsági intézkedések mellett –, ami sokakból ellenszenvet váltott ki, és tiltakozásra sarkallta lila-fehér szurkolókat. Az indulatok immáron annyira szélsőséges formát öntöttek, hogy a szurkolói csoportok kijelentették: bojkottálják a derbit, és erre buzdítanak minden Újpest-érzelmű szurkolót.

A szurkolói csoportok közül a Viola Fidelity aztán jelezte, a hangulatkeltés ellenére ott lesznek vasárnap a Puskás Ferenc-stadionban, és az internetet böngészve egyre több olyan véleményre lehet bukkani, hogy nem a futballmeccs az a hely, ahol a szurkolóknak hasonló akciókkal kéne próbálkozniuk. Elvégre nem csak a csapat van a szurkolóért, a szurkoló is van a csapatért... Mert ugye, azért szurkoló.

A hajralilak.hu oldalon több hozzászóló is azon a véleményen van, hogy aki igazán a szívén viseli a csapat sorsát, nem hagyhatja ki a derbit, illetve nincs is annál szánalmasabb dolog, mint az interneten gyűjteni támogatókat az effajta ostoba kezdeményezésekhez. A józan hangok tehát egyre hangsúlyosabbak, persze továbbra is vannak olyanok, akiket nem lehet visszatartani, és konokul ragaszkodnak a meccs kihagyásához.

Az említett honlap hozzászólói közül többen egymásnak estek, az FFT pedig mazsolázott az ellentétes, és még szalonképes vélemények között:

Az egyik hozzászóló az internetes honlap felelősségét emeli ki: "Érdekes kommentek. Szerintem itt a legtöbben eddig sem voltak derbin. Mert akkor tudnák, hogy elvileg mindig közösen lehetett csak menni az Üllőire.Csak annyi a különbség, hogy most a szentélytől nem Újpest központ vagy Városkapu. De, hogy egy magát hajrá liláknak nevező oldal arra buzdít, hogy ne menjenek meccsre az a szánalmas" – fogalmaz az egyik olvasó.

Olyan vélemény is van, aki szerint az egész történetben a megosztottság a legrosszabb, hogy a szurkolók között nyoma sincs az összhangnak – ami pedig minden jól működő közösségben alapvető. "Nem értem a Fidelity-t... azon részét nem, hogy ezzel, hogy Ők mennek a többi csoport meg távol marad egyáltalán nem mutatjuk azt, hogy milyen egységes is a lila-fehér tábor... ha egy valaki megy, menjen mindenki, ha meg csak egy csoport is távol marad akkor maradjon távol a többi is... ez így most szerintem nagyon hülyén fogja kiadni magát."

"A bojkottal nem mennek semmire... akik döntenek, azok pont le***rják, akinek meg számít annak meg hiányzik a hangulat..." - írja egy másik elkeseredett újpesti szurkoló.

De nem lehet mindenkit meggyőzni az MLSZ döntésének szükségességéről: "Valaki megmondaná nekem miért kell személyi igazolvány bemutatni, ha bérletem van a Szusza-stadionba? Tehát már egyszer regisztráltak vásárláskor. Nem másnak vettem a bérletet.Ezért most megköszönöm hogy irat halmazzal kell mennem egy meccsre. KÖSZÖNÖM MLSZ!"

És ez csak néhány hozzászólás a több tucat közül. Mindenesetre látható, hogy az újpesti szurkolókat nagyon megosztja a hétvégi bojkott, és mivel vannak olyanok, akiket a sok-sok nagybetűs felhívással sem lehet visszatartani a derbitől, összességében aligha fogja elérni célját az akció.

A további szurkolói véleményeket, és a szurkolói csoportok különböző felhívásait ide illetve ide kattintva olvashatod el!
Forrás.fourfourtwo.hu



Elbúcsúztak a legendás sportfotóstól Zöldben és lilában.....