mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Megvan a játékvezetői jelentés - de a Fegyelmi Bizottság tagjai ismét kinevettették magukat

Mint arról a FourFourTwo információjára hivatkozva elsők között beszámoltunk, a hétvégi Debrecen - Videoton rangadón a vendégek egyik légiósa, Caneira szétrúgta a játékvezetői öltöző ajtaját. Most megvan a játékvezetői jelentés is, de a Fegyelmi Bizottság, ahelyett, hogy példás büntetést hozott volna, ismét kinevettette magát...


„A tartalék játékvezető jelzése alapján a mérkőzés 83. percében a Videoton kispadján helyet foglaló Carillo Milan Juan Antonio (edző) többszöri figyelmeztetés után, egy ítéletet követően üvöltözve reklamált, majd indulatosan ököllel beleütött a kispadba. Ezért elküldtem őt a kispadtól.”

„A mérkőzés lefújását követően Lobo Nebdoca Jorge Alberto (erőnléti edző) odajött hozzánk a játéktéren, és indulatosan felelősségre vont néhány ítéletem miatt. Utána mi otthagytuk a játéktéren."

„Miután bementünk a játékvezetői öltözőbe, becsuktuk az öltöző ajtaját. Ezt követően a Videoton 4. sz. játékosa, Simoes Caneira Marco Antonio dühből beletalpalt az ajtóba, amely ennek következtében beszakadt (az ajtó sérüléséről a szövetségi ellenőr fényképet is készített). Az esetet az öltözőfolyosón tartózkodó tartalék játékvezető tisztán látta, és ezt jelezte nekem."

Ezek a szavak olvashatóak a játékvezetői jelentésben, íme az eredeti:





Mondhatnánk, végre egy játékvezető, aki fel meri vállalni a Fehérvár edzőinek és játékosainak ámokfutását - a múltban ez nem mindig volt így - igaz, míg Sousa idejében mindennaposak voltak az ilyen kirohanások, addig a Gomes érában ez volt az első ilyen eset.

Ami viszont mindig jelen van, az a Fegyelmi Bizottság beszarisága.
Emlékezhetünk, korábban a ferencvárosi Alempijevicset 4 hónapra tiltották el, mert meglökte Kassait.
A most a kispadot ököllel majdnem szétverő Carillo Milan Juan Antonio írásbeli figyelmeztetést kapott, a lefújás után a játéktéren vehemensen reklamáló Lobo Nebdoca Jorge Alberto (erőnléti edző) semmilyen büntetést nem kapott, míg az ajtót a játékvezetőkre rárúgó Caneira két meccses eltiltást.

A Fegyelmi Bizottság tagjainak pedig pelenkát kellett cserélni, mert beszaladt a sportszelet a gatyába...

Fehér György




Na de kicsoda Berki Krisztián? Elbúcsúztak a legendás sportfotóstól