mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szinte hihetetlen: tízéves lett a mifocink.com

Egy szombat délután gondoltam egy merészet, és csináltam egy oldalt, mifocink.blog.hu címen, amiből aztán egyszer csak mifocink.com. lett. Szinte hihetetlen, hogy ennek már tíz éve. Ezalatt a tíz év alatt sokan próbáltak – mondjuk úgy – keresztbe tenni. Sokaknak még most is az a legfőbb gondjuk, hogy itt nem az jelenik meg, amit ők közölni akarnak. Itt megjelenik az is, amit elhallgatnának, eltitkolnának. Persze, mint minden dologban, itt sem lehet azt állítani, hogy én tudom a tutit, én mondom, pontosabban írom az igazat!

 

 

A „Kiesett az MTK, de milyen jól kerestek ezzel a játékosok” című bejegyzéssel kezdődött minden.

Tíz évvel ezelőtt ugyanis gondoltam egyet, és létrehoztam egy oldal azért, hogy leírjam mindazt, amit gondolok a magyar futballról.
Leírjam tabuk nélkül.

Az elmúlt 10 évben sok minden történt. Sokan, sokféleképpen próbáltak keresztbe tenni a mifocink.com-nak, és nekem, bizonyítva, hogy sokszor nagyon közel jártam az igazsághoz.


Volt, hogy feltörték az oldalt, volt, hogy a Ferencváros sajtófőnöke odatelefonált a munkahelyemre, ahol azt kérdezte az ügyvezetőtől és a főszerkesztőtől, hogyan képzelik, hogy egy „áruló” (azaz én) szerkesztem a lap sportrovatát?!

A bundabotrányról írt cikkeim után Selmeczi Krisztián életveszélyesen megfenyegetett, Domonyai László pedig – aki akkoriban az MTK vezetője volt – magánvádas pert indított ellenem becsületsértés-rágalmazás miatt.

Elbukta!

Mindig, mindenkinek azt mondtam: ez az oldal még akkor is élni fog, amikor ők már vagy börtönben lesznek, vagy senki még csak a nevükre sem fog emlékezni (Kovács Zoltántől szabadon egy idézet!)

Tíz évvel ezelőtt azért indult az oldal, hogy leírjak mindent, amit gondolok a magyar futballról, úgy, hogy a kényes kérdésekre választ keresek.

Itt jelent meg egyedüliként az, hogyan kerülhettek be a válogatottba olyan játékosok, akik abban a Haladásban játszottak, amelynek tulajdonosa az a Halmai volt, aki egyébként közös focisulit működtetett az akkori kapitánnyal, Egervári Sándorral.

Itt jelent meg, hogy a 7-0-s vereséggel végződő holland-magyar előtt az egyik magyar játékos „vicces sütit” vásárolt Hollandiában, valamint itt követtem nyomon Berki Krisztián magyar futballban tett ámokfutását,  a Ferencváros lenyúlásán át a váci „szabadrablásig”.

Sok kényes kérdésről írtam véleményt – mert ez egy vélemény oldal!

Bevallom, sokan nem szeretik az oldalt, hogy mást ne mondjak, a Ferencvárosnál a mai napig figyelik, mit írok róluk.
A kérdésekre sosem válaszolnak, viszont sajtóbelépőt sem kapok soha.

Volt hely, ahol már inkább állást ajánlottak, aminek első feltétele az volt, hogy meg kell szüntetnem az oldalt. 

Természetesen nem fogadtam el az ajánlatot.

Azt is meg kell említeni, hogy az MLSZ-nél mindig korrekten álltak hozzám. Akkor is, amikor éles, kritikus hangvételű cikkeket írtam a válogatottról, vagy épp a szövetség működéséről.
Mindig, minden körülmények között kaptam akkreditációt, sőt, a norvégok elleni 2015-ös pótselejtezőre, és a 2016-os Eb utáni első, Feröer-szigetek elleni mérkőzésre is az MLSZ (és a sportújságíró szövetség) segítségével utazhattam ki.

Számos kényes kérdést érintettem, és igen, volt, amiben tévedtem.

Tíz éve azt gondoltam, sok esetben, sok klubnál mocsok és fertő veszi körül a magyar futballt, és sajnos igazam volt. A legrosszabb az egészben az, hogy sok esetben ez most sincs másként.

Annyi változott, hogy csillogó-villogó stadionok, állami pénzből milliárdokkal támogatott klubok mögé bújtatjuk a hazugságokat.

Persze, vannak sikereink, és ez tagadhatatlan.
És nem is kell tagadni, sőt, büszkének kell rájuk lenni!

Bevallom, az utóbbi időben kevesebb cikket írtam, és ez hiba volt.
A név kötelez, és azt gondolom, a mifocink.com tíz év alatt azzá vált, amiért létrehoztam, így ismét felpörgetem egy kicsit a tempót.

Írni ugyanis most is van miről.

Persze, biztos lehetne jobb is az oldal.
De ezt az oldalt egyedül csinálom.
Nem engedem, hogy bárki beleszóljon abba, mi került ki az oldalra, miről írok, és miről nem.
Még akkor sem, ha szponzori, hirdetési pénzzel szeretné ezt valaki elérni!

És ígérem, ez a jövőben is így lesz!



Vajon volt-e szexuális zaklatás? Eb 2021: Ma már teljes kerettel edzhet a válogatott