mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Zsóri Dani ezt most jól odatette

 Amikor Herczeg András becserélte a Ferencváros ellen Zsóri Dáneilt, a mindössze 18 éves játékos még nem gondolta, hogy alig fél év múlva az egész világ az ő találatát ünnepli majd. Persze, óriási drukk volt a fiatalban, hiszen élete első NB I-es mérkőzésére készült.

Aztán, mint egy igazi magyar népmesében, Zsóri a 93. percben, 1-1-es egy hosszú ívelés után szenzációs ollózó mozdulattal talált a kapuba. A DVSC ezzel góllal nyert 2-1-re. A 18 éves játékos élete első, azóta is egyetlen gólját szerezte, ráadásul karrierje első NB I.-es meccsén. 

Másnap egész Magyarország erről a gólról beszélt – ma pedig már az egész világ erről a gólról beszél.

Mert a mese folytatódott: Zsóri találata előbb a Puskás-díjra esélyes gólok közé, majd a top 3-ba is bekerült. Zsóri pedig hirtelen ott találta magát a díjátadón Messi és Juan Fernando Quintero kötött.

Ám az igazi népmesében a jó hős mindig elnyeri jutalmát – no nem mintha Messi vagy  Quintero rossz szereplője lenne ennek a történetnek – így a három Puskás-jelölt közül a FIFA szakértői stábja Zsóri gólját választotta győztesnek.

 

 

Ilyen magas presztízsű nemzetközi futballdíjat Albert Flórián 1967-es Aranylabdája óta nem kapott magyar játékos.

Zsóri aranybetűkkel írta be magát a futball történelemkönyvében, ám sajnos azóta Debrecenből Fehérvárra költözött – és alig játszik. Idén eddig kétszer cserélték be.

Reméljük, ez gyorsan megváltozik!
Mert mint mondtuk: a népmesei hősök mindig elnyerik jutalmukat.

 

 



Most nincs más dolgunk: örüljünk és tapsoljunk a Fradi tegnapi produkciójának! Szoboszlai sérült, egyre foghíjasabb a keret