mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egy, csak egy csapat a gáton

2019 augusztus 12., hétfő. A héten európai kupamérkőzések visszavágóit rendezik. Azután, hogy az első fordulót minden magyar csapat teljesítette, kevesen gondolták, hogy ma már csak egyetlen brigád készülhet a fordulóra.

 

Mindenki reméli, hogy a játékosoknak lesz okuk örülni (Fotó:fradi.hu)

Ma már kár keseregni azon, miért esett ki a Vidi, vagy hogy éppen mi is történt a Honvéddal Romániában. Ma már minden magyar futballszurkoló szeme a Ferencvárosra figyel.

Merthogy a Fradi előtt nagy lehetőség adódik.

A zöld-fehérek nagyszerű eredményt értek el Zágrábban a múlt héten: az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy a Fradi akár egy 0-0-al is továbbjut. Persze mindenki tudja, hogy bárki ellen életveszély 0-0-ra játszani, nemhogy ezt tenni egy BL-mérkőzésen egy horvát ellenféllel szemben. A Fradinak tehát gólt kell lőnie, ezért sokan nem értik, hogyan lehet, hogy az év egyik legfontosabb meccse előtt távozott a csapattól az elmúlt két év gólkirálya. A Honvéd ugyanis hivatalosan is megerősítette, hogy pont került Davide Lanzafame átigazolása végére, és az olasz csatár a Fradiból visszatért Kispestre. A 32 éves labdarúgó a 2016–17-ben bajnok lett a Honvéddal, majd idén a Ferencvárossal, ahol alapember volt a legutóbbi idényben, 32 tétmérkőzésen lépett pályára. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ludogorec elleni párharc mindkét mérkőzésén csereként állt be, a Valletta ellen kezdő volt, a budapesti találkozón kétszer is betalált. A Dinamo elleni zágrábi összecsapáson szintén a kispadról szállt be. Az eddigi öt BL-selejtezőn 193 percet töltött a pályán. A csatár kölcsönbe érkezett a gárdához, melynek vásárlási opciója lesz az idény végén.
Sokaknak az jut eszébe, amikor a Ferencváros 2004-ben csupán egyetlen lépésre volt a BL-csoporttól, ám a Sparta Praha elleni mindent eldöntő meccs előtt eladták Gera Zoltán, a csapat pedig hosszabbítás után búcsúzott a sorozattól.

Persze, ez a Ferencváros nem az a Ferencváros, ráadásul a visszavágóra most az Üllői úton kerül sor, a szurkolók pedig el sem tudják képzelni, hogy kedvenceik ne jussanak tovább.

A következő körben pedig jöhet a Rosenborg.
A BL-főtábla egyébként mintegy 15 millió eurót (körülbelül 4,8 milliárd forint) hozhatna az Üllői úti konyhára. Az FTC–Dinamo Zagreb párharc vesztese az Európa-liga-selejtező negyedik körében folytatja, és az izraeli Maccabi Tel-Aviv vagy a litván FK Suduva lesz az ellenfele.



Az elmúlt évek felelőtlensége vagy egyéni bosszú jelentette a balmazi foci "halálát"? Profik vagyunk!