mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Idén vajon ki nyeri az Aranylabdát?

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság által 2012-ben életre hívott, azóta minden évben odaítélt Pest Megyei Amatőr Aranylabda a hagyományokhoz híven ezúttal is az igazgatóság évzáró-évnyitó ünnepi díjátadó rendezvényén kerül átadásra, mely várhatóan március második felében lesz a Megyeháza Dísztermében. Szavazni a Facebook-on bárkinek lehet!


A jelöltlista kialakítása és a szavazás menete tavalyhoz képest nem változott. Ám még mielőtt a díjra esélyes labdarúgók kilétét felfednénk, az alábbiakban összefoglaljuk a voksolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is tíz labdarúgó neve szerepel a jelöltlistán. Ők azok, akik közül kikerülhet majd a 2017-es év Pest megyei aranylabdása. Előzetesen bővebb volt a lista, melyre az igazgatóság médiapartnere, a Sportszelet által közölt Pest megyei I. és II. osztályú játékosrangsorainak tavaszi és őszi 1. helyezettjei; az ezen időszak alatt a legtöbb „forduló válogatottja”-címmel rendelkező játékosai; a 2016/2017-es versenyév, valamint a 2017/2018-as őszi szezon felnőtt gólkirályai és góllövőlista éllovasai; illetve a Pest Megyei Amatőrválogatottban kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgók kerültek fel. A közel 25 főt számláló lajstromot végül a Pest Megyei Igazgatóság és a Sportszelet munkatársai szűkítették le, kialakítva ezzel a végleges, tízfős mezőnyt. Ők tehát azok, akikre érkezhetnek majd a szavazatok.

A jelöltek kétféleképpen juthatnak pontokhoz: egyrészt szakmai úton – a Pest megyei NB-s, valamint az I., II. és III. osztályú felnőtt csapatok edzői és csapatkapitányai rendelkeznek ugyanis szavazati joggal, akik a már megszokott módon, három jelöltre adhatják le voksaikat. Az első helyre rangsorolt játékos 5 (öt), a második 3 (három), a harmadik 1 (egy) pontot kap. Rajtuk kívül szavazati joggal bírnak még az OTP Bozsik Program egyesületi és intézményi moduljában dolgozó alközpont- és csoportvezetők; a Pest megyei sajtótermékek főszerkesztői; az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének elnöke, alelnöke és tagjai; a Pest megyei bizottságok elnökei; illetve a Pest Megyei Igazgatóság igazgatója és munkatársai. Természetesen idén is szabály, hogy egyazon személy csak egyféle jogosultsága alapján voksolhat. Szavazni e-mailen (rozsa.balint@mlsz.hu), vagy SMS-ben (+36 30 774 26 92) lehet, a voksok mellett viszont mindenképpen fel kell tüntetni a szavazó nevét és egyesületét/titulusát, különben a szavazat érvénytelen.

Ezen kívül az igazgatóság Facebook-oldalán (facebook.com/pmlsz) közönségszavazásra is lesz lehetőség, méghozzá a következő módon: egy új fényképalbumba felkerül a 10 jelölt fényképe, az egyes képekre/jelöltekre érkezett lájkok alapján pedig az alábbi pontok adódnak hozzá a jelöltek összpontszámához: 1. helyezett: 100 pont; 2. helyezett: 90 pont; 3. helyezett: 80 pont; 4. helyezett: 70 pont; 5. helyezett: 60 pont; 6. helyezett: 50 pont; 7. helyezett: 40 pont; 8. helyezett: 30 pont; 9. helyezett: 20 pont; 10. helyezett: 10 pont.

A Pest Megyei Amatőr Aranylabda korábbi győztesei:

2012: Wrábel József (akkori klubja: Dabas-Gyón FC)
2013: Less Krisztián (Tura)
2014: Rusvay Gergely (Vác FC)
2015: Faragó István (Kisnémedi MSE)
2016: Wrábel József (Felsőpakony KSK)
2017: ?

Az díjátadó gálán – az aranylabda adományozási szabályainak megfelelően – az 1–3. helyezett játékos részesül díjazásban.

Íme a 2017-es Pest Megyei Amatőr Aranylabda-szavazás hivatalos jelöltjei Szavazni a Facebook-on bárkinek lehet!

A jelölteket a fotójukon kívül a listára kerüléshez fontos alapinformációk segítségével is bemutatjuk (táblázatos formában, valamint az albumba rendezett fényképük alatt).

 



Magyarokat? Á dehogy! A télen 23 légiós érkezett az NB I-be! Segítsetek Lázár Bencének!