mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Magyarokat? Á dehogy! A télen 23 légiós érkezett az NB I-be!

Több alkalommal taglaltuk, hogy az MLSZ fiatal és magyar szabálya semmi mást nem okozott, minthogy mesterségesen felverte a magyar játékosok árát, a csapatok pedig ismét az olcsó légiósok felé fordultak. És mondhatnak bármit az MLSZ-ben, a mostani átigazolási időszak is ezt bizonyítja. A csapatok összesen 38 játékost igazoltak a télen, ebből 23 külföldi, azaz légiós. Csupán két klub, a Paks és a Vasas nem igazolt légióst, míg a Puskás Akadémia, az Újpest, a Debrecen, a Diósgyőr és a Haladás csak külföldi játékost igazolt. Persze, ne legyünk igazságtalanok, hiszen távoztak is külföldre játékosok. A 12 NB I-es csapattól hatan. És egyikük sem magyar.


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Itt a lehetőség, hogy vásárlás előtt belehallgass a könyvbe, hiszen Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze felolvassa Neked az első három fejezetet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Libri és a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n!


Balmazújváros négy játékost igazolt, és ide is jutott idegenlégiós: Lasa Sindagoridze a grúz Szaburtalo mezét váltotta fel a Balmaz mezére. Sőt, a Nyíregyházáról érkező Harsányi Zoltán is szlovák állampolgár. Eladni nem adtak el futballistát külföldre.

A Budapest Honvéd három nyári igazolásából kettő külföldi. A szlovák Tomás Kosút a lengyel Arka Gdyniától, míg a horvát Tonci Kukoc a bosnyák Zrinjski Mostarból érkezett Kispestre. Eladni egyetlen futballistát sem adtak el külföldre.
Debrecenbe egy játékos érkezett – az is külföldi. Tomás Kosicky a Hapoel Raanana csapatát hagyta ott a Loki kedvéért. A piros-kékek egyetlen futballistát sem adtak el külföldre.

A horvát Tonci Kukoc a bosnyák Zrinjski Mostarból érkezett Kispestre (Fotó:honvedfc.hu)

Diósgyőrben sem bíztak a magyarokban, csak külföldi játékost igazoltak. A szerb Dusan Brkovics az FC Rigából, a koszovói Florent Hasani az KF Trepca’89-től, míg az ukrán Szerhij Sesztakov az Olimpik Donecktől érkezett. És bár azt feltételezzük, ha a spanyol Nono nem fegyelmezetlen, még ma is csapat tagja lenne, így azonban – szabadon igazolhatóként, azaz ingyen a Slovan Bratislavához távozott.

A Fradihoz két játékos érkezett. Nagy Dominik a magyar, míg Dejan Georgijevics a légiós kontingens erősíti. A szerb játékost a FK Vozsdovactól igazolták a zöld-fehérek. Külföldre senki nem igazolt.

A Haladás is 100 százalékos teljesítménnyel rukkolt elő. Minden érkezőjük külföldi.
A szlovák Kristián Kolcák az FK Aktobétól, a cseh Michael Rabusic pedig a Vysocinától került Szombathelyre, míg szlovák Karol Mészáros kölcsönszerződését véglegesítették. Tán nem meglepő, hogy a zöld-fehérek sem adtak el játékost külföldre.

A Mezőkövesdre érkező hét új játékos közül három külföldi. A szerv Sztefan Drazsics szabadon igazolhatóként került a csapathoz, a horvát Matija Katanec a Zrinjski Mostartól, míg a szlovák Patrik Misák a Termalica Niecieczától érkezett. Viszont a Mezőkövesdiek adtak is el külföldre futballistát.  Jakub Brasen az FK Senicához, Martin Krnác azMFK Karvinához, Lazar Veszelinovics az FK Zemunhoz távozott. Nem mellesleg a szenegáli Paul Keita és a szlovák Tomás Majtán is távozhat a csapattól.

A horvát Matija Katanecet a Zrinjski Mostartól igazolta a Mezőkövesd (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

Pakson három játékost igazoltak, egyik sem külföldi, miként nem is távozott külföldre játékos.

A már csak nevében Puskás Akadémia – hiszen akadémista már nincs a csapatban, sőt, lassan magyar sem – csak és kizárólag légióst igazolt. A szlovák Denis Klinar az  Olimpija Ljubljana, az uruguayi Diego Gonzalo Vega Martínez a River Plate, a szlovén Dejan Trajkovski az FC Twente mezét cserélte a Puskás dresszére. És ehhez még hozzávehetjük, hogy az eddig a Videotonban szereplő nigériai Ezekiel Henty is Felcsútra költözött. Külföldi csapatok viszont nem kértek a Puskás Akadémia játékosaiból.


Denis Klinar az  Olimpija Ljubljana mezét cserélte a Puskás mezére (Fotó:pfla.hu)

Újpestre egy futballista érkezett: a bosnyák a Dzenan Burekovic, de még jöhet a nigériai Vincent Onovo. Viszont Viktor Angelov a Rabotnicski Szkopje játékosa lett.

A Vasas, a Pakshoz hasonlóan nem igazolt külföldit, viszont a négy magyar játékosból Egerszegi Tamást a lengyel Miedz Legnicából sikerült hazacsábítani. Eladni senkit nem adtak el külföldre. Viszont Nikolaosz Vergosz visszatért kölcsönből Görögországba, míg Jan Simuneket viheti, aki akarja.

Az egyik legnagyobb vízhangot kiváltó igazolást a Videoton tudhatja magáénak, Huszti Szabolcs hazacsábításával. Mellette a macedon Boban Nikolov (Vardar Szkopje), a szerb Sztefan Scsepovics (Getafe – Spanyolország, legutóbb kölcsönben Sporting Gijón) míg a szlovák Tomás Tujvel (Mezőkövesd) érkezett a Vidihez. Külföldre Asmir Suljic Lengyelországba, a Wisla Krakówhoz távozott…vagyis távozik majd a nyáron

 



Őze István, az UTE elnöke: Az Újpest FC nem adta semmiféle jelét, hogy végrehajtja a bíróság ítéletét Idén vajon ki nyeri az Aranylabdát?