mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szeretet, Marosvásárhelyről!

Rengeteg szeretet....ez az, amit kaptak a Magyar Újságíró Válogatott tagjai a Marosvásárhelyen rendezett Harmonia Kupán. A kispályás torna apropóján felavatták azt az emléktáblát, amely a marosvásárhelyi futball történelmét mutatja be.

Együtt a kis csapat...itt épp még csak halandunk Marosvásárhely felé


Állni Marosvásárhelyen, és az újságíró válogatott tagjaként hallgatni a Himnuszt, felemelő érzés.

A torna utáni gálán beszélgetni a marosvásárhelyi futball élő legendáival, vagy épp a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház magyar művészeivel csodálatos dolog.

Pályára lépni egy olyan kispályás tornán, ahol a marosvásárhelyi újságírók mellett a városi önkormányzat, a városi Nemzeti Színház vagy épp a helyi tanács csapatai szerepeltek, óriási élmény.

Együtt utazni, kicsit a gőzt kieresztve bohóckodni olyan meghívott „vendégjátékosokkal”, mint például Balázs Pali előadóművész, Georgi Attila FIFA liszenszes menedzser vagy épp az NB I-ben korábban több mint negyvenszer pályára lépő Czipper Zsolt, megtisztelő. 


Egy-egy jó megoldás után hallani a tapsot a dicséretet a lelátóról elmondhatatlan érzés.

Átélni azt a rengeteg szeretetet, amit magyarként kaptunk Marosvásárhelyen.....ezt nehéz lenne szavakkal visszaadni.

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala szervezésében immár ötödik alkalommal rendezték meg Harmónia Kupa minifoci-tornát a Szász Albert Sportlíceum adott otthont, melyen az újságíró válogatott tagjaként vehettem részt. Az esemény kitalálója, Szucher Ervin marosvásárhelyi újságíró, akiben a torna gondolata a 2014-es év őszén fogalmazódott meg a Románia-Magyarország labdarúgó mérkőzés után.

Nem mellesleg ő készítette azt a tablót, mely a helyi futballcsapat történelmét mutatja be, és melyet most lepleztek le. Ja, és mielőtt elfelejtenénk: azért, hogy ezzel a történelemmel minden gyermek tisztában legyen, a tablót az összes marosvásárhelyi iskolában kiteszik majd a falra!

És mit lehet egy ilyen nagyszerű hétvége után mondani?
Köszönünk mindent, és jövőre újra találkozunk.


Kiegészülve a marosvásárhelyi legendákkal

 



Erotikus vállalkozást üzemeltet Csábi Kardos József: Külföldön kellett volna próbálkoznom