mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ennyire értünk a futballhoz

Az hagyján, hogy a csoport sorsolásakor szinte minden futballvezető megesküdött, hogy a holnapi, Svájc elleni mérkőzés pillanatában még harcban leszünk a vb-re való kijutásért, most meg a csoport harmadik helyéért is küzdeni kell, de mindazt, hogy mennyire „értjük” mi ezt a futball nevű sportot bizonyítja, hogy a keretbe meghívott Ugrai szerint ellenfelünk hátul sebezhető. Vajon honnan vette ezt a gondolatot, hiszen....

HIRDETÉS


 
Valljuk be őszintén, sokakat meglepett, hogy Ugrai Rolandot Bernd Storck meghívta a válogatottba. Még akkor is, ha tudjuk, a portugálok ellen sokak által megtapsolt fegyelmezetlenségek miatt az alapcsapatból (már ha lehet ilyenről beszélni) sokan hiányoznak.


Ugrai ugyanis egyáltalán nem tartozik a válogatott szintű futballistákhoz, persze, ez mellette sok más társáról is bőven elmondható. És ezt nem azért mondom, mert valami bajom lenne Ugraival, csak egészen egyszerűen azt gondolom, hogyha egy csatár a 2009 óta, azaz nyolc éve íródó NB I-es pályafutása során mindössze 16 (egyes statisztikák szerint 22) gólt szerzett, akkor annak nemhogy a válogatottban, de még ebben a magyar NB I-ben sem szabadna szerepelnie.

Nos, ez a nagyszerű és gólerős támadó azt mondta a svájci esélyekről, hogy Elöl borzasztóan erősek, de hátul talán sebezhetőek, ha lehet egyáltalán ilyet mondani a svájci válogatottal kapcsolatban. Nem egyénileg tudjuk megverni őket, hanem kihasználni a presszingjüket, mert ezáltal területek nyílhatnak előttünk.”


Ugrai Roland idén eddig öt gólt lőtt. Nyolc év alatt mindössze tizenhatot (Fotó:dvtk.eu)

Kedves Ugrai Roland: nem lehet ilyet mondani.
Sajnos ez a svájci válogatott hátul sem igazán sebezhető.
Mindezt csak azért merem leírni, mert holnapi ellenfelünket, még a portugáloknak sem sikerült legyőzniük, és eddig mind a nyolc vb-selejtezőjüket megnyerték.

Ja, és mert olyan nagyon sebezhetőek hátul, ezért már három gólt kaptak ezeken a selejtezőkön!.

Persze, nem azt mondom – soha nem tenném -, hogy feltett kézzel kell pályára lépni, sőt, reménykedem benne, hogy válogatottunk jól játszik majd, sőt, jó eredményt ér el, de azt igenis mondom, hogy előre nem szabad olyan oltári baromságokat mondani, mert csak kinevetteti magát az ember.

Az is igaz viszont, hogy arról, hogy Ugrai nagy nyilvánosság előtt ilyet mondhatott, az tehet leginkább, aki lehetőséget adott neki erre.

Mert mint mondtam: ha egy csatár a 2009 óta, azaz nyolc éve íródó NB I-es pályafutása során mindössze 16 (egyes statisztikák szerint 22) gólt szerzett, akkor annak nemhogy a válogatottban, de még ebben a magyar NB I-ben sem szabadna szerepelnie. 

 



Ez ám az elismerés: Nikoliccsal promózzák a FIFA 18-at Ezért kell elküldeni Herr Storckot!