mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ezért kell elküldeni Herr Storckot!

Be kell vallanom, fogalmam sincs, kit ültetnék le Bernd Storck helyére a válogatott kispadjára. Na jó, egy magyar nevet azért mondanék, de ez most lényegtelen. És talán meglepő lesz, amit mondok (vagyis írok), de pont ezért kell(ene) elküldeni a német szakembert.

 

Miért kit ültetnél helyére?
Melyik magyar szakembert?
És különben is, nem mindegy, ki ül a kispadon?

Ezeket a kérdéseket kaptam meg százszor, amikor felvetettem, hogy le kell váltani a szövetségi kapitányt.

A válaszom mindig az volt, hogy de, teljesen mindegy, ki a kapitány!

És pont ezért kell elküldeni Storckot.

Mert be kell vallani, fessenek egyesek bármilyen, „fejlődő képet” is a magyar futballról, a mai magyar válogatottnak teljesen mindegy, ki a szövetségi kapitány, mert egész egyszerűen nem vagyunk többre képesek, mint amit a világbajnoki selejtezőkön – és nem csak a mostani meccsen, hanem lényegében az egész sorozatban - mutattunk.

Legyünk őszinték: bárki lenne a kapitány, nagyjából ugyanezekkel a játékosokkal próbálkozna. (Itt kell megjegyeznem, hogy előző cikkemben értetlenkedtem Ugrai beválogatásán, és legyünk őszinték, ő alaposan rám cáfolt. Ha valaki megérdemelte, hogy gólt szerezzen, akkor az ő volt, ezúton innen emelem meg képzeletbeli kalapom előtte.)

És ha teljesen mindegy, hogy ki a szövetségi kapitány, akkor ne fizessünk senkinek évi 500 millió forintot.
Mert teljesen felesleges.

Ennek a pénznek a töredékéért találunk szövetségi kapitányt.

Igen, azt mondom, hogy akár magyar szakembert is, mert erre az eredményre bárki képes lett volna a magyar csapattal.

És újra kimondom: ez nem Storck hibája.
Egészen egyszerűen ezek a játékosok vannak, és ők erre képesek.

Csak ezért teljesen felesleges évi 500 milliót fizetni valakinek, aki összerakja a csapatot.
Mint ahogy teljesen felesleges sok-sok milliót kifizetni a „barátainak”, azaz az általa idehozott korosztályos edzőknek is, hiszen a héten láthattuk, milyen különbség volt például a magyar és az olasz U21-es válogatott között.

Tudom, most majd sokan azt mondják, hogyha elküldjük Stockot, akkor újra kell kezdeni az építkezés, amit a német elkezdet.

Csak az a nagy baj, hogy az elmúlt három évben ennek a „háznak” még az alapja sem készült el.Ennyire értünk a futballhoz Storck nemhogy a legsikeresebb, de a magyar futball egyik legsikertelenebb kapitánya!