mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amatőr kluboknál jártunk: Teremben is jók a hidegkúti fiúk!

Időről időre ellátogatunk amatőr futballklubokhoz, mert hisszük és tudjuk: róluk esik a legkevesebb szó a honi médiában. Ezen a héten a Hidegkúti SC felnőtt futsalcsapatánál jártunk. A csapatnál, ami két éve létezik, de idén Egy Pest megyei bajnokságban szerezett ezüst- és egy Pest megyei kupában szerzett bronzéremmel zárta az idényt. Ráadásul az együttes a jövő évre még nagyobb célokat tűzött ki maga elé, hiszen jöhet az országos bajnokság.

A Hidegkút erőssége, hogy míg Kovács Gergő (sárgában, szemben) a fiatalságot, addig Braun Dániel (sárgában, 10-eben) a rutint képviseli (Fotó: Sípos Hajnalka/MLSZ)

Bár korosztályos futsalcsapatok évek óta léteznek Hidegkúton – köszönhetően Rósa Viktornak, aki amellett, hogy a klub elnöke és utánpótlásedzője, a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium igazgatója is –, felnőttcsapatot csak egy évvel ezelőtt indított a klub a Pest megyei bajnokságban. Akkor első nekifutásra ezüstérmet szerzett a gárda. Ezt a teljesítményt most megismételték a fiúk, sőt a Pest megyei kupában bejutottak a négyes döntőbe, ahol végül harmadik helyezést értek el.
– Igazság szerint van bennünk egy kis hiányérzet, hiszen lényegében az utolsó előtti fordulóig vezettük a bajnokságot, majd januárban olyan csapatok ellen veszítettünk pontokat, amelyek ellen nem lett volna szabad, így nem sikerült megszerezni a bajnoki címet – mondta Rósa Viktor. – Pedig még az utolsó héten is kezünkben volt a sorsunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Persze azért nem vagyunk szomorúak, hiszen az idényben két érmet is szereztünk, nem mellesleg óriási sorozatterhelést kaptak a fiúk, és ilyenkor óhatatlanul becsúszik egy-két hiba. Ezek most rosszkor jöttek, nem volt idő a javításra, de a jövőben azon leszünk, hogy még jobbak legyünk.
Szó ami szó, a bajnokságnak és a Pest megyei kupának köszönhetően a csapat csak januárban több mint húsz meccset játszott.
– Amit a kupában véghez vittek a fiúk, az előtt mindenki megemelheti a kalapját. A selejtezőcsoportból rosszabb gólarány miatt nem sikerült továbbjutni, így vigaszágról kellett kiharcolni a negyeddöntőbe jutást. Ez sikerült, sőt a negyeddöntős csoport megnyerése után történetünk során először ott lehettünk a legjobb négy között. A bajnoki meccsek mellett tíz mérkőzést játszottunk, a négyes döntőben pedig még hármat. Végül harmadikok lettünk, és bár egy nyilvánvaló játékvezetői tévedésnek is köszönhettük, hogy nem jutottunk a döntőbe, azért nagyon büszkék vagyunk a sikerre.
A vezetőedző elmondta, a csapat erejét bizonyítja, hogy a csapat játékosai a kupabronz mellett számos egyéni díjat is besöpörtek.
– A kupa társgólkirálya a mindössze 18 éves Kovács Bence lett, míg a sorozat legjobb kapusának a 43 éves kapusunkat választották. És épp ez az, ami a legjobban jellemzi a csapatot, azaz vannak rutinos, idősebb játékosok, és van rengeteg tehetséges fiatal, akiket folyamatosan építünk be a csapatba.
A gárda jövőre még egyet lépne előre, hiszen a tervek szerint a területi elven induló NB III-as országos bajnokságba neveznek majd a hidegkúti fiúk. És természetesen ott is szeretnének éremért küzdeni.


 



Sztárok fociznak az áldozatokért Mesebeli tájakon készültek az NB I-es csapatok