mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Sztárok fociznak az áldozatokért

A Ferencváros öregfiúk labdarúgó-csapata február 12-én jótékonysági teremtornát rendez, ezzel tisztelegve a veronai buszbaleset áldozatainak emléke előtt.



A fradi.hu beszámolója szerint a klub öregfiúk labdarúgó-csapata is megemlékezik a veronai busztragédia áldozatairól. A csapat egy jótékonysági labdarúgó teremtornát szervez, február 12-én vasárnap 10 és 13 óra között, az Elek Gyula Arénában. Az esemény teljes bevételét az áldozatok hozzátartozói javára ajánlják fel. A főszervezői feladatokat korábbi kiváló csatár, Szokolai László vállalta magára. 
„Természetesen, ahogy mindenkit, minket is sokkolt a szörnyű tragédia híre, és gondolkodtunk rajta, hogyan tudnánk segíteni, megemlékezni. Ekkor jött a jótékonysági teremtorna ötlete, én pedig azonnal elvállaltam a szervezést. Azt hiszem, van bennem egy ilyen véna, fontosnak tartom, hogy kifejezzük az együttérzésünket az áldozatok hozzátartozói felé egy ilyen szomorú esemény után. Nem a pénzen van a hangsúly, hiszen azzal bár segíteni tudunk az érintett családoknak, de a veszteségeket nem pótolhatja. Viszont ezen keresztül szeretnénk jelezni, hogy támogatjuk a hozzátartozókat. Szerencsére a társakat sem kellett győzködni, mindenki, aki csak tudott, azonnal igent mondott a felkérésre. Még olyan régi csapattársakat is megkerestem, mint a jelenleg Németországban élő Szabadi László, vagy Takács László, aki Szegedről igyekszik csatlakozni hozzánk.”” - mondta Szokolai a fradi.hu-n

A tornát a hajdani kettős rangadók mintájára szervezik meg, így az FTC mellett ott lesz a parketten az Újpest, a Honvéd, és a klasszikus párosításokból ezúttal hiányzó Vasast helyettesítő MTK is. Az eseményt a Honvéd-Újpest találkozó nyitja meg, amelyet egy FTC-MTK örökrangadó követ, végül a két győztes csapat vívja egymással a teremtorna döntőjét. Így a döntőben akár egy derbi is összejöhet… Szokolai László szerint ennek még az öregfiúk-csapatok esetében is komoly jelentősége van.
„Nagyon készülünk a tornára. Az öregfiúk-csapatunk minden vasárnap reggel együtt edz a Népligetben, változó felállásban. Aki ráér, és a programja vagy az egészségi állapota engedi, az itt van. Ilyenkor körülbelül két órát futballozunk, utána pedig összeülünk az étteremben, és jó hangulatban elbeszélgetünk, kártyázunk. De egy dolog nem változott. Mindegy, hogy húsz, vagy hatvanöt évesek vagyunk, a Derbi mindig különös jelentőségű. Természetesen jóban vagyunk a régi ellenfelekkel is, de az öregfiúk csapattal is mindig úgy megyünk fel a pályára, hogy a Ferencváros számára kizárólag a győzelem az elfogadható eredmény. Ez máig nem változott meg. Szeretnénk megnyerni a tornát. De ami még ennél is fontosabb, szeretnénk egy olyan légkört teremteni, ahol a régi társak, ismerősök, barátok, szurkolók újra összejöhetnek egymással, és bár egy szomorú alkalom miatt találkozunk, de igyekszünk mégis felszabadult, és jó hangulatban tisztelegni az áldozatok emléke előtt”.

A teremtornán igazi sztárparádé várható, az 1970-es és ’80-as évek meghatározó labdarúgói fogadták el a Ferencváros meghívását. Már biztosan ott lesz az MTK-val Gáspár József, Huszárik László, Valuch Ernő, Handel György, Fülöp Ferenc, Boda Imre, Gellért Tibor és Kovács János, a Honvéddal Andrusch József, Sallai Sándor, Garaba Imre, Nagy Antal, Gyimesi László, Dajka László és Esterházy Márton, az Újpesttel Koszta János, Tóth József, Tóth András, Jurácsik Mátyás és Zámbó Sándor. A Ferencváros színeiben pedig újra zöld-fehér mezt ölt Kollár József, Ebedli Zoltán, Szokolai László, Murai Sándor, Takács László, Pogány László, Rab Tibor, Mucha József, Máté János és Szőke István, de ott lesz az eseményen Nyilasi Tibor, Martos Győző, és Bálint László is.

A torna két játékvezetője Huták Antal és Arany Tamás lesz. 

Az elővételes jegyvásárlás időpontjai:
Február 6-10 (hétfő-péntek): 14.00-19.00 , a Népligeti Sportközpont Vajda Péter utcai sorompós portája melletti regisztrációs konténerben található pénztárban. A torna napján a belépők a Kismartoni út felőli gyalogos belépő konténerben válthatók meg! Kapunyitás: 9.00

Az összegyűjtött adomány az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül jut majd el a hozzátartozókhoz. A segélyszervezet az alábbi számlaszámon további egyéni adományokat is fogad: 11705008-20464565 Közleményként a „Buszbaleset FTC” üzenetet kell feltüntetni!

Az eseményt a 9.tv élőben közvetíti, a közvetítés a fradi.hu-n is látható lesz.



Köszönet a Honvéd két önzetlen alkalmazottjának Amatőr kluboknál jártunk: Teremben is jók a hidegkúti fiúk!