mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ezzel a kerettel az Eb-n mi lettünk volna a legfiatalabbak

Átlagéletkorát tekintve a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság legfiatalabb kerete lett volna Bernd Storck Feröer ellen készülő, átalakulóban lévő csapata.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck edzői pályafutásának legfiatalabb keretét hirdette ki a Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-i vb-selejtezőre. A magyar válogatott Európa-bajnoki keretének átlagéletkora kerek 28 év volt, ezzel a középmezőnyben, a 15. helyen foglalt helyet az Eb-rangsorban – a tornán Anglia kerete volt a legfiatalabb (25,8 év), míg Írországé a legidősebb (29,8 év).

Ami viszont a Feröer elleni vb-selejtezőre készülő keretet illeti, az átalakuló csapat átlagéletkora jelentősen csökkent (25,5 évre), olyannyira, hogy az Eb legfiatalabb csapata lett volna a magyar, ha ugyanezzel a kerettel vág neki a tornának.  

A csapatrészek közül jelenleg a középpályás sor a legfiatalabb, míg a támadók között szerepelnek a legtapasztaltabb játékosaink.

Először kapott meghívót a keretbe a diósgyőri Bognár István (25) és az Újpest FC védője, Kálnoki-Kis Dávid (25). Az újoncok mellett a jelenleg az U21-es válogatottal készülő, de a csapat Liechtenstein elleni Eb-selejtezője után várhatóan a felnőtt kerethez csatlakozó Vida Máté (20) szintén csak egyszeres válogatottnak mondhatja magát – a Vasas játékosa Elefántcsontpart ellen lépett pályára felkészülési meccsen.



Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! - Ma lenne 51 éves Simon Tibor Pécsett csinálnának futballünnepet a fradisták!