mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egy hét pihenés jutott Kassai Viktornak

A második fordulótól már a magyar élvonalban is vezet mérkőzéseket, emellett ősszel várhatóan több nemzetközi kupamérkőzésen és világbajnoki selejtezőn is közreműködik majd Kassai Viktor. A franciaországi Európa-bajnokság után mindössze egy hét pihenő jutott a magyar játékvezetőnek. Pedig a kontinensviadalon is volt feladata bőven.

– Nincs idő a pihenésre, de ez együtt jár az élsporttal – mondta Kassai a Lokálnak, miközben épp továbbképzést tartott Tatán – Fontosnak tartom, hogy itt legyek a megyei kollégák továbbképzésén, hiszen folyamatosan szükség van az utánpótlásra. Szerencsére pozitív energiákkal töltekezve érkeztünk haza a kontinensviadalról, így azért könnyebb nekivágni a 2016/2017-es idénynek.

Bár Kassai Viktor az Európa-bajnokság döntőjében is közreműködött negyedik játékvezetőként, fontosabbnak tartja, hogy a torna nyitótalálkozóját, a Franciaország–Románia mérkőzést ő vezethette.

– Úgy érzem, az elmúlt években mutatott stabil formánknak köszönhetjük, hogy ránk bízták a torna nyitómeccsét – értékelt a negyvenéves sportember. – Mivel az első összecsapást minden világeseményen hatalmas figyelem övezi, így ez óriási elismerésnek számít. Az Olaszország–Németország párharc mindig hatalmas rangadó, így annak is nagyon örülök, hogy azon a mérkőzésen is én fújhattam a sípot. A döntő már csak hab lett volna a tortán, de negyedik játékvezetőként is felemelő érzés volt a fináléban közreműködni.

Az itthoni focilázból sokat ugyan nem érzékeltek a Franciaországban tartózkodó játékvezetők, azt azonban ők is tudták, hatalmas figyelem övezte teljesítményüket idehaza.
– Párizs külvárosában volt a szállodánk: kezdetben 18 játékvezetői csapat kapott itt helyet, illetve az az ötventagú stáb, amelyik a munkánkat segítette – mesélte a kinti körülményekről Kassai Viktor. – Nem zártak el minket hermetikusan a külvilágtól. A tornát megelőző értekezleten csak az volt a kérése a játékvezetői bizottságnak, hogy ne foglalkozzunk a sajtóval, ne nyilatkozzunk és a közösségi médiában se legyünk aktívak – árulta el a játékvezető, aki egy-két olyan mérkőzést is meg tudott nézni, amelyiken neki nem jutott szerep. – A szabadnapjainkon az edzések mellett tudtunk erre időt szakítani. Tisztában voltunk vele, hogy a válogatott jó szereplése miatt itthon fokozott figyelemmel kísérik a tornát, de ez nem jelentett pluszterhet.



Kubatov a BL-égés után: BL-csoportkörösök akarunk lenni, és azok is leszünk Király Gábor magyar futballnak adott legnagyobb ajándéka