mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Belehúztak

Kár lenne az ámításért: a sikeres, sőt, szuper sikeres Eb után gyorsan visszazökkentünk a nagy magyar futballvalóságba. Klubcsapataink ugyanis csak szenvednek az európai kupákban, de ha ebből a mostani szenvedésből tovább is jutnak, akkor csak egy újabb szenvedés következik.

– Az egyik legnehezebb ellenfelet kaphatjuk, de ezzel semmi baj nincs, hiszen azt akartuk, hogy jó meccseket játszunk a Bajnokok Ligájában – mondta Orosz Pál a fradi.hu-nak.

Hát, tudom én, hogy fontos a kincstári optimizmus, de nekem senki nem akarja bemesélni, hogy egy épp csak épülgető, a nyárt felkészülés nélkül letudó Fradinál az elmúlt években stabil El-csoporttagsággal bíró  Red Bull Salzburgnak örülnek.
Persze, a Salzburghoz előbb az albán csapaton kellene továbbjutni, de azt gondolom, ez azért nem okozhat gondot a Fradinak. Még úgy sem, hogy az első meccsen szenvedett a zöld-fehér csapat.

Szóval szerintem a Fradi továbbjut majd, mint ahogy a Csukaricskit két góllal legyőző Videoton is. Az már más kérdés, hogy a fehérvári csapatot a tavaly még a BL-csoportkör előtt is az erejét fitogtató Midtjylland várhat.

Azt pedig valljuk be őszintén, sem a Qabalától kikapó MTK-nak, sem pedig a teljesen ismeretlen Torpedo Zsogyinotól vereséget szenvedő Debrecennek sincs már sok esélye idegenben kiharcolni a továbbjutás, ám ha ez mégis sikerülne, akkor előbbire a francia Lille, míg utóbbira az osztrák Rapid Wien vár – ez pedig nem sok jóval kecsegtet.

És hogy mindez mit jelent?
Nos, ha minden a papírforma szerint alakul, a sikeres Eb-szereplés után augusztus közepére már nem lesz csapatunk az európai kupaporondon.

Persze, az Eb-n is rácáfoltunk a papírformára.
Remélem, most is így lesz.
 



Stadler József: Beteg vagyok, a nyugdíjam felét tizenhatféle gyógyszerre költöm A válogatott rengeteg pénzt keresett az utánpótlásnak is az Eb-n