mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csank János: Dzsudzsák eddig azért nem igazolhatott top csapathoz, mert…..

Korábban a mifocink.com is kiemelt figyelmet fordított Dzsudzsák Balázs karrierjének, sőt, azt valljuk, vallottuk, a válogatott csapatkapitánya kiírta magát az európai körforgásból akkor, amikor a PSV-ből az Anzsiba igazolt. Csank János korábbi szövetségi kapitány most elmondta, Dzsudzsáknak eddig esélye sem volt topcsapatba igazolni, de az Eb-n ez megváltozhat.

Dzsudzsák Balázs egycsapásra sztár és a szurkolók kedvence lett a PSV-nél. Épp ezért értetlenkedett mindenki – köztük mi is – akkor, amikor a játékos sok-sok pénzért ugyan, de a sehol nem jegyzett Anzsi Mahacskalába igazolt. Bár innen még volt egy tétova visszatérési kísérlet a Dinamo Moszkvába való szerződéskor, azoknak a topcsapatok vezetőinek, melyeket „fizetett cikkek” formájában összehoztak Dzsudzsákkal, eszük ágában sem volt leigazolni őt. A ma már a török "ismeretlennél" játszó szélsőnek azonban eddig esélye sem lehetett topcsapathoz igazolni – legalábbis Csank János szerint, aki meg is indokolta álláspontját, sőt, azt mondta, Balázs sorsa az Eb-n jobbra fordulhat.

- Kétség nem fér hozzá, Balázsnak van az egyik legjobb ballába egész Európában, de ez nem elég egy topcsapatba való szerződéshez – mondta a mifocink.com-nak Csank János. – Mégpedig azért nem, mert Balázsnak nincs neve, igazából nem mutatta még meg sehol magát. Ne legyenek kétségeink: néhány jó meccs a holland bajnokságban még nem elég a barcelonai vagy müncheni (vagy bármelyik más csapathoz való) szerződéshez. Ő csak nekünk sztárt, de egy élcsapathoz való szerződéshez  egy igazán nagy versenyen, egy Európa vagy világbajnokságon, esetleg a Bajnokok Ligája „éles” szakaszában kellenek gólok, beadások, gólpasszok. Ismertség is kell egy ilyen szerződéshez. Dzsudzsáknak esélye sem lehetett volna – még a hollandiai időszak alatt sem – egy Barcelona szintű csapathoz szerződnie, mert sem a klubvezetők sem a szurkolók nem ismerték igazán.

A mesteredző szerint azonban Franciaországban minden megváltozhat.

- Amennyiben Dzsudzsák tud villantani, tud 1-2 szép szabadrúgásgól szerezni, lesz jó pár hajszálpontos beadása, sokkal jobb csapatba igazolhat. És azt mondom, Balázs képes lehet kiugró teljesítményre az Eb-n. Nagyon fontos kiemelni, ehhez kell a csapat is, de úgy érzem, ez a mai magyar válogatott most nagyon egyben van, Balázs pedig igazi vezér lehet. Ha pedig meglesznek a rá jellemző elfutások, beadások, szabadrúgások, akkor végre az őt megillető csapathoz szerződhet.



Dárdai Pál: Este úgy feküdtem le, hogy elmegyek Münchenbe, ám másnap úgy keltem, hogy maradok Berlinben. Azóta is itt vagyok! Détári: Ha Bozsikkal mi kaptunk volna ilyen támogatást, talán még mindig mi dolgoznánk a válogatottnál