mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Détári: Ha Bozsikkal mi kaptunk volna ilyen támogatást, talán még mindig mi dolgoznánk a válogatottnál

Détári Lajos az utolsó olyan magyar játékos, aki gólt szerzett nagy világeseményen – az 1986-os világbajnokságon -  a magyar válogatott mezében. Döme reméli, az Eb után ez másképp lesz, szorít a válogatottnak és örül annak, hogy igazi profizmus veszi körül a nemzeti csapatot. Nem úgy, mint az ő idejében.

-         - Azt üzenem a játékosoknak, évezzék a játékot és tegyenek meg mindent a sikerért. Persze, nehéz megítélni, hogy mire lehet képes a csapatunk egy bajnokság után 2-3 hetes felkészüléssel a hátuk mögött.  Talán az első meccs előtt 1-2 nappal derül majd ki, hogy ki milyen állapotban, kik állnak a kapitány rendelkezésére.  Kiegyensúlyozott csoportok vannak az Európa-bajnokságon, talán nem is lehet kiemelni, melyik csapat az egyértelmű esélyes.  Ez igaz a mi csoportunkra is, azaz bármelyik csapat továbbjuthat. Persze, ez sok mindentől függ, de ha egy jó felkészülés alatt a támadójátékunkat tökéletesíteni tudjuk, komoly meglepetést is okozhatunk  – mondta a mifocink.com-nak Détári.

Détári örül annak, hogy a válogatottat ilyen nagy érdeklődés övezi, a napokban még kabala-figurakánt is megjelentek a játékosok.

- Nagyon jó, hogy a válogatott kijutása az Európa Bajnokságra ilyen sokakat megihletett. Nagyon nagy dolog a sportág életében, hogy apa és fia, vagy akár az egész család végre úgy szurkolhat együtt, hogy közben nem Ronaldoért, Kloseért vagy Buffonért, hanem Geráért, Dzsudzsákért vagy Király Gabiért szorítanak. A figurák  gyűjtése talán kicsit még közelebb hozhatja a gyerekekhez a focit, remélem jövőre még többen jönnek majd le országszerte az edzésekre.


Détári korábban dolgozott a válogatott mellett, mint Bozsik Péter szövetségi kapitány pályaedzője, így adódik a kérdés, szerinte mi változott a csapat körül?
 - A profizmus. Ha annak idején mi támogatást kaptunk volna az MLSZ-től, a sajtótól, a szurkolóktól, a közvéleménytől, talán még mindig mi dolgoznánk a válogatott mellett. De akkor még nem volt minden ilyen tökéletes. Hogy mást ne mondjak, amikor Máltán játszottunk, busszal mentünk ki Bécsbe, onnan repülővel mentünk tovább, és még Máltán is buszoztunk egy kicsit. Néhány órával a mérkőzés előtt estünk be a stadionba. Ez ma már elképzelhetetlen,de ez így is van rendjén. Nagyon örülők, hogy az MLSZ minden feltételt megteremt, ami a nyugodt munkához szüksége,  de ez így van rendjén, ez a profi mentalítás.



Csank János: Dzsudzsák eddig azért nem igazolhatott top csapathoz, mert….. Űzik-hajtják egymást a játékosok