mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Puskás Ferenc egyetlen magyar csapata lökheti vissza az NB II-be a Puskás Akadémiát

Kis túlzással Hitchcock sem rendezhetett volna olyan végjátékot az NB I-ben a felcsúti csapat számára, mint tette azt az élet. A Puskás Akadémiát ugyanis Puskás Ferenc egyetlen magyarországi csapata lökheti vissza az NB II-be.

Nehéz hétvége előtt áll a Puskás Akadémia

Azt gondolom, a felcsúti csapat vezetősége az utolsó lehetséges pillanatban lépte meg az edzőcserét. Pont akkor küldte el Robert Jarnit, amikor még volt (van) esély a bennmaradás kiharcolására. Bevallom, én ezt már talán a téli szünetben megtettem volna, hiszen már akkor látszott, ez a külföldi edző-külföldi játékosok elképzelés nem igazán jött be. Hogy mást ne mondjunk, korábban Benczés Miklóssal stabil középcsapat volt a PFLA.

Azt is gondolom, hogy a csapat megkapaszkodott az utolsó előtti előtti szalmaszálba. Sokan gyanúsnak tartották a felcsúti csapat MTK elleni győzelmét, én nem tartozom ebbe a kategóriába. Semmi más nem történt, minthogy egy kiesés ellen menekülő, az edzőváltással új impulzust kapó csapat legyőzte a nála esélyesebb ellenfelét.

Az utolsó előtti szalmaszál viszont kicsúszott a felcsúti csapat kezéből, hiszen a Vasas legyőzte a Puskás Akadémiát, amelynek így már nem a saját kezében van a sorsa, ráadásul elég furcsa hétvége következik.

A sorsolás és az eredményes szeszélye folytán ugyanis Puskás Ferenc egyetlen magyarországi csapata, a Budapest Honvéd lökheti vissza a másodosztályba a Puskás Akadémiát. (Persze, ez is túlzás, hiszen ahhoz, hogy a csapat kieső helyen álljon, kellett az egész éves teljesítmény. Ám tény, az utolsó lökést a Honvéd adhatja meg)

Ráadásul a felcsúti csapatnak nem elég győznie, az is kell a bennmaradáshoz, hogy a Vasas a Fáy utcában vendégként (Az MTK hivatalosan a Vasas-stadiont jelölte meg hazai pályának, így minden bizonnyal ott lesz az MTK-Vasas), ne nyerjen az MTK ellen.

Nos, érdekes hét(vége) elé nézünk.

 



A Vasas pályán ma újra éreztem azt, amit magyar futball-feelingnek kellene nevezni! (videó) Tényleg botrányba fullasztja a bajnokságot az MLSZ?