mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tényleg botrányba fullasztja a bajnokságot az MLSZ?

Egy hét van hátra a bajnokságból, de sikerült az MLSZ-nek hozni egy olyan döntést, amelyről valószínűleg nem egy hétig fognak majd beszélni. Az MTK annak ellenére viheti el „hazai pályájáról” a kiesésről döntő, Vasas elleni meccset, hogy ebbe a Vasas vezetősége nem egyezett bele. Ráadásul az MTK beszabályozta a vendégszurkolók számát, ám ennél a számnál valószínűleg sokkal többen kelnek majd útra a hétvégén. Nagyon úgy néz ki, ha az MLSZ nem áll vissza az egyébként saját maga által hozott szabályokhoz, botrányos lehet az utolsó forduló.


  HIRDETÉS


A képlet egyszerű.
Az MTK, stadionjának építése miatt a Vasas-stadiont jelölte meg hazai pályának. Az igaz, hogy a tavaszi idényben jó pár meccset Dunaújvárosban játszottak a kék-fehérek, de ez csak akkor lehetséges, ha a vendégcsapat belemegy a helyszínválasztásba. Korábban például a Debrecen azért játszott a Fáy utcában, mert vezetőik nem akartak Dunaújvárosba utazni. Ezek alapján az MTK-nak az utolsó fordulóban is a Fáy utcában kellene játszania – épp a Vasas ellen.

Az ellen a Vasas ellen, mely csapatnak nyerni kell a bennmaradásért (vagy úgy kikapnia, hogy közben a Puskás Akadémia is vereséget szenved a Budapest Honvédtól).

Hétvégén viszont az MLSZ hatalmi szóval Dunaújvárosba rendelte  a Vasast.
A Vasas – teljesen érthető okból – nem ment bele a helyszínváltoztatásba, azaz nem egyezett bele, hogy máshova kelljen utaznia.

Az MLSZ mégis úgy döntött, nem lehet a meccs a Vasas-stadionban.
Hogy miért döntöttek így, arra egyelőre nincs értelmes magyarázat, hiszen ebben a bajnokságban már volt egy MTK-Vasas a Fáy utcában, MTK pályaválasztással.


Mindezek után az MTK egy huszárvágással még a szurkolókat is kizárta a stadionból, hiszen kötelezővé tette a szurkolói kártyát, melyen még a klub szurkolói is felháborodtak. Szerintük az elmúlt héten a klub teljes mértékben elvesztette az MTK név becsületét, és ezt igen nehéz lesz visszaszerezni.

„Nem így képzeltük el a bajnokság végét, nagyon nem így... Pedig harminc fordulón át szép volt, de ami utána jött, az maga a szégyen. Az elmúlt egy hétben előbb gyanús módon kikaptunk a Felcsúttól, majd kitalálták, hogy kötelező lesz a szurkolói kártya az utolsó fordulóra, így nem csak a mi szurkolóink egy részét zárják ki, hanem sportszerűtlen módon alig engednek be vendégeket egy számukra létfontosságú meccsre. Ha ez nem lenne elég, annak ellenére vitték el a meccset újra Dunaújvárosba, hogy a két klub nem egyezett meg ebben. olyan dolgok miatt, amikért nem nekünk kéne szégyellni magunkat.A zárófordulóban mindezek miatt szervezett szurkolás nem lesz. Reméljük, a Kispestnek engedik, hogy tegye a dolgát és kiejtse a tolvajokat. Pedig most azt kéne számolnunk, hogy hogyan szerezhetjük meg a dobogót, vagy minimum az Európa Liga-selejtezőt. Kár, hogy most nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy valahogyan visszaszerezzük az MTK név becsületét.” – olvasható az Ultras MTK facebook oldalán.

Merthogy az MTK amellett, hogy kötelezővé tette a szurkolói kártyát, 378 főben maximalizálta a vendég szurkolók számát. Csakhogy az angyalföldi drukkerek ebbe nem nyugszanak bele. Az nb1.hu hírei szerint ennél jóval több angyalföldi indul útnak. A klub már bejelentette, hogy három busz költségét magára vállalja, de több angyalföldi fanatikus is arról tájékoztatta honlapunkat, hogy további utazásokat is szerveznek.  Az nb1.hu angyalföldi forrásokból úgy tudja, további buszokat is finanszíroznak a drukkereknek a vezetők, ha erre szükség van.

Valószínú több Vasas szurkoló utazik majd Dunaújvárba, mint amennyit beengednek a stadionba. Abból pedig balhé lesz...

Hozzá kell tenni, az információk szerint az MLSZ Versenybizottságának tagjai a döntés pillanatában nem tudtak arról, hogy az MTK, dunaújvárosi rendezés esetén létszámstopot és kötelező szurkolói kártya használatot rendel el, így jelenleg értetlenül állnak a kék-fehérek bejelentése előtt.

Mi meg értetlenül állunk az egész döntés előtt, mert ebből így hatalmas balhé lehet.

Amit az MLSZ átgondolatlan döntése robbant ki, és amelyet egyedül az MLSZ előzhet meg.
Mert itt az ideje annak, hogy valaki azt mondja: hibás döntést hoztunk, és az MTK-nak a saját pályáján kell megrendeznie a meccset.

Reméljük, az MLSZ megteszi ezt a lépést.

(Természetesen kérdéseinkkel keressük az MLSZ-t, amint válaszokat kapunk, megosztjuk azokat)

 



Puskás Ferenc egyetlen magyar csapata lökheti vissza az NB II-be a Puskás Akadémiát Hogy lehet az, hogy.....????