mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Miért hallgat a Fradi Média a Csepel elleni nagyszerű hangulatról, a szurkolókról?

Miközben a magyar futballt szeretők társasága, lényegében a fél ország arról beszél, hogy a Fradi-szurkolók az NB III-ban ismét igazi futballhangulatot teremtettek, addig….addig szégyenszemre a klub hivatalos weblapja, a fradi.hu semmit nem ír a szurkolókról, a hangulatról.

A fradi.hu nyitólapja órákkal a Csepel elleni meccs után (forrás: fradi.hu)

Nem túlzás azt állítani, Csepelen tegnap futballünnep volt.
Több mint tízezer néző volt kint a Fradi tarcsi, Csepel elleni NB III-as mérkőzésén – miközben a több mint tízenöt év után az NB I-es bajnoki cím felé menetelő első csapat összecsapására alig négyezren mentek ki.

Felsorolni lehetetlen lenne, hogy a különböző internetes oldalakon, videó megosztókon mennyi kép és videó jelent meg a mérkőzésről, mint ahogy azt is lehetetlen lenne összeszámolni, hányan lelkendeztek a mérkőzésről.

És nem csak a Ferencváros szurkolók.

Addig amíg minden újság és internetes oldal (és nem csak sportoldal) fontosnak tartotta, hogy képekkel, videókkal számoljon be az eseményről mit gondolnak, ebből a sok képből, ebből a sok videóból mennyi jelent meg a Ferencváros hivatalos weblapján, a fradi.hu-n?

Egyetlen egy sem.

A klub hivatalos weblapja – aminek ugye a szurkolók tájékoztatása a célja – egyetlen képet vagy videót sem mutatott be a tegnapi nagyszerű hangulatról.

Mindössze négy mondattal „elintézi” az elmúlt évek legjobb hangulatú, legtöbb nézőt vonzó mérkőzését.

„Vasárnap délután Csepel-FTC II mérkőzéssel folytatódott az NB III Nyugati csoportja. A tizennegyedik helyen álló hazaiak az első félidőben megszerezték a vezetést, egy jobboldali támadást követően Szemán lőtt a Fradi kapujába. A második félidőben ismét a piros-kékek örülhettek, a hatvanharmadik percben egy szöglet után ismét Szemán volt eredményes. Második csapatunk a hátralévő időben megpróbált szépíteni, ám a helyzeteket nem sikerült belőni. Lipcsei Péter együttese a vereséget követően is vezeti tabellát.”

Kérdés, ezek után érdemes-e valakinek nézni a fradi.hu-t.
Merthogy az oldal szerkesztői, vagy inkább fogalmazzunk úgy, ezen emberek főnökei ismét bebizonyították: nem másik, mint bábok, akik mindent elhallgatnak, ha azt a „főnők” el akarja hallgatni.

Szerencsére attól, hogy Kubatov nem akarja meghallani a szurkolókat, nem akarja észrevenni, hogy nyoma sincs annak a szurkolói erőszaknak, amit elnöki székéből vízionál, nyoma sincs.

Szerencsére, attól, hogy Kubatov Gábor szíve szerint meg nem történté tenné a tegnap délután, az még megtörtént.

És a legjobb dolog volt, ami a Ferencvárosnál történt az elmúlt néhány évben.



Ha tehetném, most megkérdezném Kubatov Gábort, hogy.... A csepeli gólszerző: Minden focistának azt kívánom, ezt élje át!