mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Aktivizálták magukat a Fradisták! Nem is akárhogyan!

Nagyon úgy néz ki, hogy a hétvégén lesz olyan mérkőzés, melyen újra igazi futballhangulat lesz. Nagyon úgy néz ki, hogy a hétvégén újra lesz olyan mérkőzés, ahol a Fradi-szurkolók, a fanatikus, csapatukat mindenhova elkísérő Fradi-szurkolók ott lesznek. És ezt a mérkőzést az NB III-ban rendezik majd.

Nem csalás, nem ámítás.
Sok-sok év elteltével telt ház lehet a kissé ütött-kopott csepeli stadionban.

A klub tájékoztatása szerint ugyanis már több mint 6000 jegy elfogyott a csapat vasárnapi meccsére. Halkan jegyzem meg, a múlt héten 6000 néző öt NB I-es meccsen nem volt – összesen. Hogy a hétközi bóhozatról már ne is beszéljünk.

Vasárnap, 14.30-kor egyébként a bajnokságot vezető Ferenncváros II ellen lép pályára a csepeli csapat.

Nem véletlen tehát a nagy érdeklődés.

A Fradi szurkolók azon része ugyanis, amelyik nincs kibékülve a vénaszkenneres rendszerrel, a közösségi médiában az NBIII-as mérkőzésen való részvételre buzdít.

Ott ugyanis nem kell szurkolói kártya, vénaszkenner.
Ott újra átélheti az ember azt, amit már évek óta nem: jó idő esetén akár ad-hoc módon döntve is elmehet egy labdarúgó mérkőzésre.

A játékosok pedig átélhetik, milyen egy futballmérkőzésen pályára lépni.

A klub tájékoztatására még nem lépett az MLSZ, reméljük, senki nem talál ki valamilyen mérhetetlen baromságot. A Csepel FC vezetősége viszont kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál korábban, de legalább egy órával a kezdés előtt érjenek ki a pályára, mert a beléptetés a szokásosnál lényegesen hosszabb időt vesz igénybe.

A csepeli szurkolók a szokásos, játékoskijárónál lévő szektorban, illetve a mellette lévő, edzőpályák felé eső szektorban foglalhatnak helyet, a ferencvárosiak a régi főbejáraton mehetnek be, és tölthetik meg a többi szektort.

A stadion előtti utca le lesz zárva – olvasható a csepeli klub honlapján.



Nem virít valami fényeset a Vasas új edzője: a csapat tavasszal eddig egy gólt szerzett „A biztonsági őr kinevetett, azt mondta: ide bizony nem jössz be!”