mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ennél gagyibb nyilatkozatot nem adhatott volna Thomas Doll

Elsőként szeretném leszögezni, kimondottan szeretem Thomas Dollt, mert felkavarta a Ferencvárosnál évek óta lévő állóvízet, ám tegnap olyan nyilatkozatot adott, ami kicsit kiverte a biztosítékot. Szerinte játékosai nem okolhatóak a tegnapi 2-2-ért (nem az eredményt, hanem a nyilatkozatot nem értem), mert a hétközi kupameccs miatt mindenki egy kicsit fáradt volt. Nos, a Fradi kimondva a BL, vagy legalább az EL-csoportba szeretne jutni. Ott sokkal keményebb meccsek lesznek hét közben, mint most voltak. Ha most felmenti a játékosait egy ilyen kamu nyilatkozattal, mit fog tenni akkor?

Bevallom, nem nagyon értem, mi is történik idén a Fradinál.

A csapat ősszel nagyszerű teljesítményt nyújtott, voltak, akik már 100 százalékos, vagy legalább veretlenül megnyert bajnokságról álmodtak. Ez az álom ugyan az MTK-nak köszönhetően szertefoszlott, abban már télen mindenki egyetértett, hogy ezt a bajnokságot a Fradi nem veszítheti el.

Épp ezért lett volna könnyű helyzetben a csapat és az edző.
Télen ugyanis lényegében mindenféle kockázat nélkül igazolhatott volna 4-5 olyan játékost, akit tavasszal beépíthetett volna a csapatba, és tán nagyobb eséllyel indulhatna el a BL-selejtezőben. De a Fradi kihagyta ezt a ziccert,  Doll egyetlen játékost igazolt, sőt, amikor minderre rákérdeztem, még meg is sértődött.

Érdekes, hogy alig két héttel az ominózus kérdés után maga Thomas Doll fakadt ki azért, mert játékosai a biztos előny és a biztos csapattagság miatt kényelmesen játszanak, és ezért nem mutat olyan teljesítményt a csapat, mint azt ő szeretné.

Erre mondom én, hogyha érkezett volna 4-5 játékos, talán a versenyhelyzet is nagyobb lenne, talán a kezdő játékosok rögtön nem éreznék olyan biztosnak a helyüket. Ráadásul ne felejtsük, az Eb és a BL-selejtezők korai kezdése miatt egyáltalán nem lesz sok idő nyáron a csapat összefésüléséhez.

Persze, ez még a jövő zenéje, viszont az igencsak érdekes, amit Doll a tegnapi, Diósgyőr elleni 2-2 után nyilatkozott.
„A mérkőzés elején jól játszottunk, megtaláltuk a ritmusunkat és a megfelelő pillanatban gólt szereztünk. Ezt követően bealudtunk hátul, így az utolsó pillanatban egyenlített a Diósgyőr. Nem tudok a csapatomnak szemrehányást tenni, mert szerdán kemény mérkőzésünk volt. Nagyon fáradtak voltak a fiúk.”

Már bocsánat, de a BL-be vagy legalább az EL-be igyekvő csapat edzője ennél gagyibb nyilatkozatot nem is adhat.  

Thomas Doll ezzel a három mondattal lényegében felmenti a keveset és lassan futó játékosait.

Adná Isten, hogy a Fradi bejusson valamelyik csoportba, de egy BL vagy egy EL csoportban minden héten kell majd játszania a csapatnak, ráadásul nyilván keményebb és gyorsabb meccseket, mint volt a szerdai, Videoton elleni kupameccs. Ráadásul akkor is Magyar Kupa, úgyhogy ha a Fradi eléri céljait, lényegében folyamatosan „szerda-szombat” ritmusban kell játszania.

Bízom benne, hogy a német edző megmarad német edzőnek, és nem áll meg a magyar trénerek – tisztelet a kivételnek – sorába, ám ha Doll most felmenti játékosait egy-egy rossz meccs után, mit fog tenni akkor?

 



Hazudnak a nézőszámról a klubok! Így kell majd negyvenről gólt fejelni