mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mennyire örülnek a futballisták annak, ha klubjuk vezetője a politikai életből ismert?

Nem szabad, hogy a politika beleszóljon a futballban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Kijelentése nem csak azért visszás, mert ismerjük az ő és a Puskás Akadémia kapcsolatát, hanem mert tudjuk, a Videotonon át a Ferencvároson, Debrecenen vagy épp az MTK-n keresztül az NB II-es Mezőkövesdig, vagy az új kedvenc Kisvárdáig mennyit is ér a politikai kapcsolat. No, de mennyire örülnek a futballisták annak, ha klubjuk vezetője a politikai életből ismert? Ezt kérdeztük meg tőlük.

A mifocink.com az elmúlt hetekben reprezentatív felmérést készített, 100 magyar labdarúgó megkérdezésével. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik.

Azoknak, akik vállalták a részvételt 20 kérdésre kellett válaszolniuk. Mivel néhány, társadalmi témát is érintő kérdést is feltettünk nekik, ezért ígéretünkhöz híven egyetlen futballista nevét sem hozzuk nyilvánosságra.

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Az elkövetkezendő napokban mindig egy-egy kérdéskör eredményét hozzuk nyilvánosságra. A hetedik kérdésünk a játékosokhoz az volt, mennyire örülnek a játékosok annak, ha a klub vezetője a politikai életből ismert?


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com 


A válaszokból egyértelműen kiderül, a játékosok kifejezetten örülnek, ha politikusa klub elnöke. Nem azért, mert politizálnának, hanem azért, mert ebben az esetben kinyílnak a pénzcsapok. És nem csak a profi, de az amatőr osztályban is.

Mindössze három lehetséges választ jelöltek meg a futballisták. A válaszadók közül 74-en az „Abszolút”, 18-an pedig a „Nagyon” választ adták meg, míg 8-an a „félig-meddig” lehetőséget választották.

- Egyértelműen jó hatással van a klubra, ha a politikai életből ismert ember áll az élén. Mióta nálunk így van, minden tökéletesen működik. A jövőben új stadiont kapunk, minden télen külföldön edzőtáborozunk, percre pontosan érkeznek a fizetések. És igen, nem titkolom, magas fizetések érkeznek. De ez csak a felszín. Itt tényleg mindent el tudnak intézni, ha magánproblémám van, csak szólni kell, és elindul a gépezet. Nem tagadom, volt, hogy olyan csapatnál játszottam, ahol állandó problémák voltak, így most élvezem ezt a helyzetet – mondta a mifocink.com-nak egy NB I-es futballista.

De nem csak a profi osztályban előny a politikai „hátszél”, egy megyei bajnokságban szereplő játékos szerint is csak profitálhat egy csapat abból, ha politikus áll mögötte.

- Nem kell messzire menni, elég, ha megnézzük a Kisvárda esetét. Nemrég még a megyében játszottak, ma meg NB II-ben szerepelnek, felújítják a sporttelepet, milliárdos támogatásokat kapnak. Mindenki tudja, nem a "két szép szemükért" kapják mindezt. Nekünk azért nem jut ennyi, de nem panaszkodom. A mostani klubvezető még ellenzékben állt a csapat mögé, és már akkor is érezhető volt a változás – hogy egy példát mondjak, másnap mindenki kapott melegítőt – de az elmúlt években minden sokat fejlődött. Műfüves pályánk lett, és hihetetlen, de a megye II-ben semmi másra nem kell figyelnünk, csak a futballra. Már ami a körülményeket illeti. Ráadásul kapunk egy kis benzinpénzt és prémiumot is, úgyhogy igazán nincs okunk panaszra – mondta egy Heves megyei játékos.

Hétfőn arra keressük a választ, mennyiben segít a meccs előtti szex a játékban?

 

 



Vajon mennyire van jelen a magyar futballban a rasszizmus? Stieber első nürnbergi gólja videón!